Sarıgül, İzmir'de konuştu

Güncelleme Tarihi:

Sarıgül, İzmirde konuştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2010 13:42

Türkiye Değişim Haraketi lideri Mustafa Sarıgül miting için geldiği İzmir'de önemli açıklamalarda bulundu... Bornova meydanında düzenlenen mitinge yüzlerce araçlık konvoyla gelen Sarıgül, konuşmasında Türkiye Değişim Hareketi'nde Hikmet Çetin'le birlikte çalışacaklarını açıkladı.

İşte Sarıgül'ün konuşmalarından satır başları:

Haberin Devamı

SARIGÜL VE HİKMET ÇETİN'İN ZOR ANLARI

İZMİR'DEKİ MİTİNGDEN  FOTOĞRAFLAR

 

 

ULUSUMUZUN AĞABEYİ HİKMET ÇETİN

 

Derlerdi ki Sarıgül’in kadrosunda kim olacak. Ben de derdim ki sabırlı olun. Gün doğmadan neler doğar. Ülkeme olan borcumu kiminle beraber ödeyeceğim izin verirseniz onu siz aktarmak istiyorum.

 

Bu an Türkiye için son derece önemli bir an. Kendisi bizim Dışişleri bakanlığımızı yaptı. Uluslar arası alanda bizi şerefle onurla en iyi şekilde temsil etti.

 

Haberin Devamı

Parlamentoda bütün diğer siyasi partilerin de sevgisi kazanarak TBMM Başkanlığı yaptı. Sadece TDH’lilerin değil herkesin sevgilisi ulusumuzun ağabeyi Hikmet Çetin başkanımız.TDH’de bugün Genel Başkanlığımız yapan ağabeyimizi takdim ettim. Ama bilesiniz ki aramızda çok değerli isimler var. Binlerce kardeşimiz var. TDH’nin görevi halkımızın içindeki cevherleri ortaya çıkarmaktır.

 

TÜRKİYE İYİ YÖNETİLMİYOR

  

Ülkemizin yorun bir iktidar, dermansız bir muhalefet arasına sıkışmasına asla müsaade edemeyiz. İzmir Ankara’da yeteri kadar temsil edilemiyor. Biz yerel iktidarı genel iktidara taşımak için yoldayız.

 

TDH iktidarında bütün dünyanın gözü İzmir’de olacak. İzmir’e gelen turist sayısı en az 5 milyon altı sınırından başlayacak.


ATATÜRK’ÜMÜZDEN ELİNİZİ ÇEKİN

İzmir’de çiftçiler mutlu değil. Sulama sistemi yetersiz. Havzalar kirlendi. Gübre, mazot, yem fiyatları arttı. AK Parti iktidarı dönemindeki rakamlar gösteriyor ki Türkiye iyi yönetilmiyor. Ama hiç merak etmeyin ilaç da var çare de var.

 

Haberin Devamı

Ankara’daki siyasiler boş vaatlerle karşılıklı atışmalarla günlerini gün ediyor. Yurttaşlarımız haklarını sokaklarda arıyor. Buradan şanlı Tekel işçilerimize selam olsun. Ankara’da kurumlar arası ilişkiler sertleşmiş kardeşler birbiriyle dargın olmuş.

 

TDH olarak inançlara saygılı laikliği sonuna kadar savunuyorum. Atatürk’ümüzden de inançlarımızdan da elinizi çekiniz. TDH iktidarında dil, inanç, ırk, mezhep farkı olmayacak.

 

BİZİM YOLUMUZ DELİKANLILARIN YOLU

 

TDH iktidarında parası olan da okuyacak olmayan da okuyacak. TDH’nin yolu kimlerin yoludur? TDH’nin yolu yüreksizlerin, tembellerin yolu değildir. Bizim yolumuz cesurların, mertlerin delikanlıların yoludur.

 

Haberin Devamı

Bazıları diyorlar ki, “Türkiye yönetilmez, idare edilir”. Bugünkü siyasiler Türkiye’yi idare ediyor. TDH bismillah diyerek Türkiye’yi yönetmeye geliyor. Belli tabuları yıkacağız, ezberleri bozacağız. Bizim ötekimiz olmayacak. Başı açık olan kardeşimiz de kapalı olan kardeşimiz de bizim olacak.

 

FIRTINA ESTİRE ESTİRE ANKARA’YA İNECEĞİZ

 

Söke söke, fırtına estire estire Ankara’ya ineceğiz. Hudut birliği, bayrak birliği diyen herkesle birlikteyiz. Bir olacağız, iri olacağız diri olacağız. İşte o zaman hiçbir münafığın gücü bizi yıkmaya yetmeyecektir.


YARGIDA PARTİZANLIK YAPILMAYACAK

TDH iktidarında kimsenin telefonu haksız yere dinlenmeyecek. Kurumlar arasındaki ilişki en güzel şekliyle olacak. TDH iktidarında devlete laf söyletmek yok. Ama iktidarın yaptığı yanlışlar olursa onları da çözüm önerileriyle birlikte açıklayacağız.

 

Haberin Devamı

Yargı bizim yargımız yargımızda kesinlikle partizanlık yapılmayacak. Askerimiz polisimiz kesinlikle yıpratılamayacak. Asker de bizim polis de bizim. TDH’nin en önemli özelliği siyaset  demokratik hale getirmek olacak. Lidere göre değil halka göre demokrasi gelecek.


DELEGE AĞALIĞI KALKACAK

Bizim partimizde delege ağalığı ortadan kalkacak. Genel başkanları kim seçecek? Kendi seçtiğin delegelerle ömür boyu genel başkan olabilirsin ama Türkiye’ye başbakan olamazsın. Bizde bu parti önce hakkın sonra halkın partisi olacak.

 

TÜNELİN UCUNDA IŞIK GÖRÜLDÜ

 

Türkiye’deki siyasi partiler yasasını değiştirmeye var mısınız? Ben de sizlerle birlikte varım. Artık vakit geldi, zaman tamam. Tünelin ucundaki ışık görüldü.

TDH başkaları gibi Ankara’ya tabela takmaya gelmez. Onlar İçişleri Bakanlığı’na dilekçe vererek yola çıktı. Biz söke söke fırtına estire estire Ankara’ya gideceğiz. Bizler Ankara’ya tabela takmaya değil, iktidarın mührünü teslim almaya gideriz.

Haberin Devamı


HAREKET, BEREKET OLACAK

İstiyoruz ki bütün Türkiye nefes alsın. En uygun zamanda Ankara’ya gideceğiz. TDH’nin planı ve programı da hazırdır. Ankara’ya şikayete değil çare bulmaya gideceğiz. Güneş doğuyor. İlkbahara kadar hareketiz sonra bereket olacağız. Sonra sel olup Ankara’ya akacağız.

 

Halkımızın sesini duymayan, Ankara’da günün gün eden siyasi anlayışlara son vereceğiz. TDH’de görev alacak herkes yandan değil candan çalışacak. Engellilerle konuşun. Onları ziyaret edin. Onlarla birlikte olun. Taksi duraklarını gezin. Hastaları mutlaka ziyaret edin kibirlenme yapmayın.

 

Değişimin ve sevginin tek partisi biziz. Uzlaşmanın demokrasinin ve özgürlüklerin tek partisi biz olacağız. Selam verin selam alın selamda mutluluğun rahmetin olduğunu unutmayın.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!