ATM çetesinin beyni üniversiteli Nurhan

Güncelleme Tarihi:

ATM çetesinin beyni üniversiteli Nurhan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2010 15:24

İstanbul’da bankamatikleri yerleştirdikleri özel hazırladıkları içinde cep telefonu bulunan “Çağrı Merkezi“ görünümlü telefonla binlerce liralık hırsızlık yapan biri kadın 3 kişi yakalandı. Zanlıların arasında bulunan Nurhan B.'nin (28) Sakarka Üniversitesi Elektrik elektronik bölümü mezunu olduğu ve cep telefonu düzeneğini hazırladığı iddia edildi.

Haberin Devamı

İstanbul Polisine bağlı 'Güven' timleri müthiş bir dolandırıcılık çetesini ortaya çıkardı. Şebekenin içine cep telefonu yerleştirdikleri ”Çağrı” merkezi görünümdeki bir telefonu çift taraflı bantla ATM makinelerinin yanına yapıştırdıkları daha sonra makineye kartların sıkışmasını sağlayan bir düzenek yerleştirdikleri öğrenildi.

Özellikle Bostancı ve Erenköy bölgelerindeki ATM makinelerini tercih eden zanlıların para çekmek için gelen mağdurların kartlarının makine içine sıkışmasını sağladıkları öğrenildi. Çete üyelerinden birinin kartın sıkışmasının ardından sözde yardımcı olmak için mağdur kişinin yanına yaklaştığı yardım için üzerinde bankanın stikırlarlarının bulunduğu telefonu gösterip ”Çağrı merkezini arayın” diyerek yönlerdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Bu sırada yakındaki bir otomobilde bekleyen şebekenin kadın üyesi Nurhan B.’nin açık beklediği telefonda ahizeyi kaldırıp bankanın çağrı merkeziyle konuştuğunu sanan mağdurun kart bilgilerini öğrendiği ortaya çıktı. Mağdurun şifresini öğrendikten sonra ”Şimdi siz bankadan ayrılın. Yeni kartınız adresinize gönderilecek” diyen dolandırıcıların kurbanlarının ayrılmasının ardından sıkışan kartı yerinden çıkardıkları şifresini kullanarak harcama yaptıkları belirlendi.

Zanlılar bu yöntemi kullanarak paralarını çaldıkları 10 kişi tarafından Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinde teşhis edildi. Toplam 38 olayın diğer kurbanları ise zanlıların yüzünü tam olarak hatırlayamadıklarını söyledi.

Poliste sorgulanan zanlılardan Oğuz Ç.'nin (32) 11 Aralık 2009 tarihinde Ankara’nın Ayaş cezaevinden firar ettiği ve polis tarafından arandığı ortaya çıktı. Oğuz Ç.’nin sahtecilik ve sahte evrak hazırlamak suçlarından 12 yıl hapis cezasını çektiği öğrenildi. Şebeke üyelerinden Hakan B.'nin (32) ise daha önce 15 kez polise geliş kaydı bulunduğu öğrenildi. Şebekenin kadın üyesi Nurhan B.’nin ise Sakarya Üniversitesi, Elektrik Elektronik bölümü mezunu olduğu ve cep telefonlu düzeneği hazırladığı iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!