Büyükelçilere valilik stajı

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçilere valilik stajı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2010 00:00

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Dışişleri mensuplarının komşu ülkelerle ilişkileri daha iyi görebilmeleri için bir süre o ülkenin sınırındaki bir ilimizin valiliğinde çalışmasını planladıklarını açıkladı. İçişleri Bakanlığı ile çalıştıklarını söyleyen Davutoğlu, “Bazı kaymakamların da dışarıdaki büyükelçiliklerde görev yaparak oradan Türkiye’yi görmelerini istiyoruz” dedi.

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, personelin eğitimi konusunda İçişleri Bakanlığı ile yeni bir süreç başlatmayı planladıklarını söyledi. Davutoğlu, bu plana göre komşu ülkelerde görev alacak Dışişleri mensuplarının bu ülkelerle olan ilişkileri daha iyi görebilmeleri için bir müddet o ülkenin sınırındaki bir ilimizin valiliğinde çalışmasını düşündüklerini açıkladı. Büyükelçilere valiliklerde bir nevi staj yapma şansı verecek olan uygulamayla ilgili İçişleri Bakanlığı ile konuştuklarını anlatan Davutoğlu, bazı kaymakamların görevleri öncesinde dışarıdaki ilgili büyükelçiliklerde görev yaparak oradan Türkiye’yi görmelerini sağlamak istediklerini belirtti. İkinci Büyükelçiler Konferansı değerlendirme toplantısı nedeniyle Mardin’de gazetecilerle sohbet eden Davutoğlu, Dışişleri’nin ülke içindeki faaliyetlerini Ankara dışına daha etkin şekilde yaymayı düşündüklerini söyleyerek, şöyle devam etti:

Sınır illerde toplantı

Böylece sürekli yurt dışında oldukları için Türkiye içinde az bulunan büyükelçiler, Anadolu’nun değişik yerlerinde toplantılar yaparak halkla daha yakın temas halinde olacaklar. Akademisyenlerle de bazı toplantılar planlıyoruz. Bunları da Edirne, Kars ve Artvin gibi bazı sınır illerinde yapmak istiyoruz. Sınır illerde komşu ülkelere yönelik politikaları gözden geçirme imkanı bulacağız. Hedefimiz, Türkiye’nin bilinirliğini artırmak ve değerlerini dışarıda tanıtmaktır.

Medreseyi polis anlattı

Davutoğlu, eşi Sare, çocukları Mehmet, Hacer Bike ve beraberindeki büyükelçiler heyetiyle dün Mardin’in, tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Kasımiye Medresesi, tarihte Yukarı Mezopotamya’nın en önemli yerleşim birimlerinden birisi olan Dara ve Süryani Kadim Cemaati’nin dini merkezi Deyrülzafaran Manastırı’nı ziyaret eden Davutoğlu, buralarda halkla, turistik eşya satan genç kızlar ve çocuklarla sohbet etti. Davutoğlu’na Kasımiye Medresesi’nde bir polis turizm rehberliği yaparak medreseyle ilgili detaylı bilgiler verdi. Mardin ziyaretine eşleriyle birlikte katılan sefireler de, el işi gerdanlık ve bileziklere ilgi gösterdi.

Halay neşesi
/images/100/0x0/55eafbbbf018fbb8f8a35d99


DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, büyükelçilerle birlikte Mardin Valisi Hasan Duruer ve Mardin milletvekilleri Mehmet Halit Demir ve Gönül Bekin Şahkulubey’in de katıldığı ‘Kaburgacı Selim Usta’nın lokantasında verilen akşam yemeğinde çok neşeliydi. Büyükelçiler müzik eşliğinde halay çekip, misket oynadı. Müzik grubu Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice parçalar çaldı. Davutoğlu da alkışlarıyla halay çekenlere eşlik etti. Mardin Kültür ve Turizm Müdürü Davut Beliktay ise özel alkış alanlar arasındaydı.

Anne-kız prensesler

BAKAN Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, kızı Hacer Bike ve oğlu Mehmet ile Mardin’de Kırklar Kilisesi’ni ziyaret edip kilisenin 25 yıllık papazı Gabriel Akyüz’den bilgi aldı. Hacer Bike, vaftiz köşesi ve kilisenin tarihine ilişkin sorular yöneltirken Gabriel Akyüz ile Sare Davutoğlu farklı bir konuda sohbete başladı. Papaz Akyüz, kızının isminin de Sare olduğunu ve İbranice’den gelen bu kelimenin ‘Prenses’ adı olarak bilindiğini söyledi. Sare Hanım da, Hz. İbrahim’in eşinin de aynı adı taşıdığını belirtti. Sare Davutoğlu, Papaz Akyüz’e kızlarına verdikleri ikinci isim Bike’nin de bir ‘Prenses’ adı olduğunu söyleyerek, “Demek ki anne-kız prenses ismi taşıyoruz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!