Sabih Kanadoğlu ifade verdi

Güncelleme Tarihi:

Sabih Kanadoğlu ifade verdi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2010 12:18

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında ifade verdi. Kanadoğlu, Beşiktaş Adliyesi'nde 2 saat ifade verdi.

Haberin Devamı

SABİH KANADOĞLU ADLİYEDE / WEB TV  

 

KANADOĞLU İFADE VERDİ / Foto Galeri 

 

Ergenekon soruşturması kapsamında 7 Ocak 2009’da evi aranan Kanadoğlu, aynı soruşturması kapsamında şüpheli olarak ifade vermek için avukatları ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Beşiktaş’taki adliye binasına geldi. Sabih Kanadoğlu’nun ifadesini İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Turhan Çolakkadı aldı.    

Sabih Kanadoğlu’nun evinin aranmasının ardından geçen yaklaşık 1 yıllık süre içinde ifadesi alınmamış bu durum ikinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından avukat Levent Göktaş tarafından da gündeme getirilmişti. Tutuklu sanık avukat Levent Göktaş Ergenekon Davası'nın görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Sabih Kanadoğlu’nun hukuki durumunun ne olduğunu sormuştu.

Levent Göktaş’ın talebi üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı’ğından Ergenekon Davası'nın görüldüğü İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen yazıda “Sabih Kanadoğlu hakkında 7 Ocak 2009 tarihinde arama yapılmış ve şahıs hakkındaki gizli soruşturma halen devam etmektedir” denilmişti.

Sabah Kanadoğlu, Ergenekon soruşturmasını yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 22 Aralık 2009’da ifadesinin alınması için savcılığa çağrılmıştı. Avukatlarının savcılığa dilekçe vererek bazı taleplerde bulunması üzerine Sabih Kanadoğlu 22 Aralık 2009’da ifade vermeye gelmemişti.

'HUKUK KURALLARI ÇERÇEVESİNDE İFADE VERDİM'

 

Haberin Devamı

Kanadoğlu, adliye çıkışında basın mensuplarına kısa bir açıklama yaptı ve Çağdaş bir demokrasi ancak hukuk devletinin geçerli olduğu ülkelerde olur. Hukuk devletinin olmazsa olmazı, yargı bağımsızlığıdır. Yargı bağımsızlığının olduğu her ülkede Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil herkes sade vatandaş gibi gelip yargı önünde hesap vermeye mecburdur. Bende sade vatandaş gibi gelip görevimi yaptım'' dedi.

 

Haberin Devamı

Kanadoğlu içerde kendisini ne sorulduğunu soran gazetecilere," Soruşturma gizli bunları açıklayamam " yanıtını verdi.  




 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!