İstersen gelip benim evimde oturabilirsin

Güncelleme Tarihi:

İstersen gelip benim evimde oturabilirsin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2010 00:00

Ahmet Türk’ün oturduğu evi değiştirmek istemesi bir maceraya dönüştü.

Türk, işadamı Bahattin Demircan’ın sahibi olduğu bir eve taşınmak istedi. İlk anda yapılan anlaşma, komşular tepki gösterince iptal edildi. Bunun üzerine AK Parti Milletvekili Göktaş, Türk’e ‘Gel evimde otur’ çağrısı yaptı.

KAPATILAN DTP’nin yasaklı Genel Başkanı Ahmet Türk’ün, taşınmak istediği Oran’daki evin, komşuların istememesi gerekçe gösterilerek izin verilmemesine tepki gösteren AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş’tan “İstersen gel benim evimde otur” daveti geldi.
Ankara Çukurambar’da kiralık bir evde oturan Türk, gazeteciler tarafından öğrenilmesi ve habercilerin sık sık kapısında beklemeye başlaması üzerine başka bir eve taşınmak istedi. Tam bu dönemde işadamı Bahattin Demircan, Türk’e Oran’daki evini önerdi. Eşiyle birlikte evi gezip beğenen Türk, Mardinli olan Demircan’ın önerisini kabul etti. Bir hafta önce kamyon tutularak evdeki eşyaların bir bölümü yüklenip yola çıkarıldı. Tam bu sırada Demircan, komşuların eve taşınmasını istememesini gerekçe gösterdi ve satışın iptal etmek durumunda kaldığını söyledi. Bunun üzerine Türk, eşyaları yeniden eve taşıttı. Konunun büyütülmemesini isteyen Türk, “Taşınmak istedik, kamyona eşyaları yükledik, ancak emlakçı aradı ve evin hazır olmadığını söyledi. Biz de taşınmayı durdurduk” dedi.

AK Partili vekilden davet

Olayın duyulması üzerine AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, Türk’e, “istersen gel benim evimde otur” teklifi yaptı. Türk’e teklifini Hürriyet aracılığıyla yapan Göktaş, “Olayı duyunca hem çok üzüldüm, hem de çok sinirlendim. Böyle bir şey nasıl olur” dedi ve Türk’e şu teklifte bulundu:
“Oran’da, halen oturduğum 230 metrekarelik bir dairem var. Eğer Sayın Türk isterse, bu daireyi kendisine tahsis etmeye hazırım, gelip oturabilir. Bu teklifimi kabul ettiği takdirde, dairemi hemen boşaltıp, kendim kiraya çıkmaya hazırım. Kendisinden kira da istemiyorum. Herhangi bir kira ödemeden kalabilir. Bu çok samimi bir tekliftir. Dairemin bulunduğu apartmandaki komşularım da çok asil insanlardır.”

Buraya taşınacaktı
/images/100/0x0/55eaba03f018fbb8f892cd30


AHMET Türk’ün Oran’da taşınmak istediği ev, yeni yapılmış bir bina. Yol üzerinde olan apartmanda, geniş daireler ve güvenlik sistemi dikkat çekiyor. Her katta iki dairenin bulunduğu binada halen birçok daire boş. Türk, bu dairelerden 14 numaraya taşınmak için kontrat imzalamış, ancak iptal edilmiş. Binaya giriş kameralarla denetlenirken apartman sakinleri şifre yazarak ana kapıyı açabiliyor. Ana kapıdan sonra 24 saat çalışan kameraların izlendiği güvenlik kontrol noktası bulunuyor. Konuştuğumuz bina sakinlerinin bir çoğu yeni taşındıklarını ve diğer komşularını da çok fazla tanımadıklarını söylediler. Bina sakinleri Türk’ün taşınma olasılığını da hiç duymadıklarını kaydettiler. Apartman görevlisi de Ahmet Türk’ün taşınması konusunda bir şey bilmediğini söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!