Lodos uçağı yerinden oynattı

Güncelleme Tarihi:

Lodos uçağı yerinden oynattı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 15:02

MARMARA Bölgesini etkisi altına alan lodos fırtınası, 60 kilometrelik süratten bir anda 85 kilometreye çıkınca Atatürk Havalimanı apronunda park halinde bulunan Best Air’e ait MD-82 tipi uçağı 15 derecelik bir açıyla yana çevirdi.

Haberin Devamı

BODRUM'DA DENÄ°Z KABARDI / FOTO GALERÄ°

MARMARÄ°S'TE FIRTINA / FOTO GALERÄ°

AÅžIRI YAÄžIÅž DERE TAÅžIRDI / FOTO GALERÄ°

LODOS UÇAÄžI YERÄ°NDEN OYNATTI / WEB TV   Â

DHMİ yetkililerinden verdiği bilgiye göre, saat 13.45’de lodosun hızı 15-20 saniye süren zaman dilimi içinde 25 kilometre birden arttı. Bu ani artış Atatürk Havalimanı apronunu allak bullak etti.

Apronda 26 numaralı park yerinde uzun süredir boş olarak bekleyen Best Air’e ait MD-82 model uçak fırtınaya dayanamayıp yanında paralel olarak park eden uçaklara 15 derecelik bir açıyla yana döndü. DHMİ ekipleri Best Air uçağını takoz ve desteklerle sabitleyerek paralelindeki öteki uçaklara zarar vermesini önledi. Fırtına yüzünden havalimanı girişlerindeki bazı yol levhaları da yerlerinden uçtu.

Haberin Devamı

LODOS ÇATILARI UÇURDU, TEKNELER KARAYA VURDU

İstanbul'da etkili olan şiddetli lodos, hayatı olumsuz etkiliyor. Deniz ulaşımında seferler iptal ettiren lodos, vatandaşlara da zor anlar yaşatıyor. Taksim Meydanı'nda rüzgarın etkisiyle vatandaşlar yürümekte oldukça zorlandı.

Bazı binaların çatıları uçarken yollara düşen taş parçaları büyük tehlike saçtı. Yeşilköy açıklarındaki bir balıkçı teknesi dalgaların etkisiyle kıyıya çarptı. Yan yatan teknede maddi hasar meydana geldi. Lodosla birlikte etkili olan sağanak yağmura hazırlıksız olan vatandaşlar ıslanmaktan kurtulamadı.

TEKİRDAĞ'DA GEMİLER ŞARKÖY'E DEMİRLEDİ

Tekirdağ'da öğle saatlerinde başlayan sağanak yağış, cadde ve sokakları göle çevirince araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle Marmara Denizi’nde seyreden 21 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker Şarköy sahilinde demirledi.

FIRTINA KALE DÄ°REKLERÄ°NÄ° YIKTI

Manisa’nın Alaşehir İlçesi’nde düzenlenen İlköğretim Okulları Yıldızlar Futbol Turnuvası, kadın antrenörün çalıştırdığı Tepeköy İlköğretim Okulu'nun şampiyonluğu ile sona ererken, final maçında şiddetli fırtınadan kale direkleri yıkıldı. Olayda şans eseri yaralanan olmadı.

Haberin Devamı

YAĞMUR KORDON'U FELÇ ETTİ

İzmir'de sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış, Alsancak Kordon'u felç etti. Biriken yağmur suları, lodos nedeniyle denizin de yükselmesiye tahliye olmadı. Sular Kordonboyu ve yan sokakları doldururken, arabaların geçerken savurmasıyla işyerlerine de girdi. Kendi imkanlarıyla mekanlarından suları boşaltan çalışanlar tepki gösterdi. Yayalalar kaldırımlarda yürümekte zorluk çekti.

MARMARÄ°S-RODOS FERÄ°BOT SEFERLERÄ° Ä°PTAL

Muğla’nın Marmaris İlçesi ile Yunanistan’ın Rodos Adası arasında, pazar hariç haftanın her günü yapılan karşılıklı feribot seferleri şiddetli lodos nedeniyle iki gün iptal edildi. Ayrıca bir yük gemisi, açık denizdeki şiddetli rüzgar nedeniyle Marmaris Limanı'na sığındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!