Bu kez gerginlik Edirne’de

Güncelleme Tarihi:

Bu kez gerginlik Edirne’de
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2009 00:00

Gözaltına alınan DHKP-C’li 3 kişi için imza kampanyası başlatan 15 kişi, tepki gösteren vatandaşların elinden güçlükle kurtuldu.

Haberin Devamı

LİNÇTEN POLİS KURTARDI / FOTO GALERİ

EDİRNE'DE GERGİNLİK / WEB TV

Çıkan arbedede hem eylemciler hem vatandaşlardan yaralananlar oldu, linç girişimini polis engelledi.

EDİRNE’de 10 gün önce DHKP-C propagandası yapmaktan gözaltına alınan 3 kişinin serbest bırakılması için imza toplamak isteyen 15 genç linçten zor kurtuldu.

16 Aralık’ta, DHKP-C’nin el ilanlarını dağıttıktan sonra kaçan 19 yaşındaki Harika Kızılkaya ve 28 yaşındaki Cevahir Erdem ile terör örgütünün Trakya Üniversitesi yapılanması sorumlusu olduğu ileri sürülen Gürbüz Sönmez tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

‘Oğlumun yerini aldım’

Dün tutuklananlardan Cevahir Erdem’in annesi Fatma Satıç’ın da aralarında bulunduğu Edirne Gençlik Derneği üyesi 15 kişi, kentin en işlek yeri olan Saraçlar Caddesi’nde tutuklanan 3 kişinin serbest bırakılması için imza kampanyası başlattı. Basın açıklaması yapan Fatma Satıç, “Oğlum ve 2 arkadaşı tutuklandı. Şu an Edirne Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyorlar. Oğlumun bıraktığı yerden bayrağı ben alıyor ve mücadeleye devam ediyorum. 3 kişinin serbest bırakılmasını istiyorum” dedi.

‘Burada hain yok’

Ancak geçenlere imza attırmak isteyen gruba vatandaşlar destek vermemekle kalmadı, bazı vatandaşlar gruba tepki göstermeye başladı.
“Burası Edirne, burada hain yok”, “Defolun buradan” sloganları atan vatandaşlara, aralarında 3 genç kızın da bulunduğu eylemci 15 kişi de sloganla karşılık verince ortalık bir anda karıştı. Sayıları bini bulan kalabalık 15 kişiye saldırıp, linç etmeye kalkıştı. Çoğu tartaklanan gençler açık işyerlerine kaçarken, kalabalık da peşlerinden koştu. 15 kişi, sığındıkları işyerlerinden çıkarılarak polis minibüsleriyle Emniyet’e götürüldü. Linç grişiminde bulunan kalabalık da daha sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!