Kardeşini hamile bırakan abi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Kardeşini hamile bırakan abi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 17:17

Sivas'ta 16 yaşındaki kardeşi F.D. ile ilişkiye girerek onu hamile bıraktığı iddia edilen 21 yaşındaki öz ağabeyi A.D. tutuklandı.

Haberin Devamı

İlköğretim okulu mezunu F.D. mide ağrısı şikayeti ile babası Ö.D. tarafından çarşamba günü Sivas Numune Hastanesi'nde götürüldü. Tahlilleri yapılan kız, doğum sancıları tutunca tuvalette doğum yaparken bebeği çöp kutusuna attı. İlk etapta hamile olduğu ve doğum yaptığı anlaşılmayan F.D.'nın çekilen röntgen filmlerinde hamile olduğu belirlenince Sivas Devlet Hastanesi'ne sevkedildiği belirtildi. Ancak burada kısa süre önce doğum yaptığı ve karnında bebek olmadığı anlaşılan F.D.'nin tuvalette çöp kutusuna attığı cansız olan 7 aylık kız bebeği polis ekiplerince bulundu. Genç kızın polise verdiği ifadede ağabeyi A.D.'nin köyde kendisiyle ilişkiye girdiğini anlatırken hamile olduğunu bilmediğini söyledi.

Çalışmak için İstanbul'a gittiği belirlenen kızın ağabeyi A.D. gözaltına alınarak Sivas'a getirildi. Jandarmada sorgu işlemleri yapılan A.D. daha sonra Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevkedildi. Burada ifadesi alınan A.D. sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. A.D. savcılıkta suçlamaları kabul etmezken iftira ile karşılaştığını öne sürdü.

Haberin Devamı

Olay sonrasında morga konularak otopsi yapılan bebek, doğumdan sonra mı öldüğü ve kimden olduğunun belirlenmesi amacıyla DNA testinin yapılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. F.D.'nin tedavisi sürdürülüyor. Bebeğin doğumdan sonra öldüğü belirlenirse F.D.'nin hakkında cinayet suçundan dava açılabileceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!