Öldürüp bavula koydular

Güncelleme Tarihi:

Öldürüp bavula koydular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 12:57

Kocaeli’nin Gebze ve Dilovası ilçeleri arasında Eski İstanbul Yolu kenarında ormanlık alanda parçalanarak bavula konulup toprağa gömülen cesetleri bulunan iki kişinin kimlikleri saptandı.

Haberin Devamı

Köylülerin jandarmaya yaptığı ihbar sonucu toprağa gömülü olarak bulunan iki erkek cesediyle ilgili olarak yoğun bir çalışma yürüten jandarma, olayı kısa sürede çözdü. Cesetlerin, bu bölgeden aynı zamanda İstanbul’a uçak yakıtı sevkiyatı yapılan NATO Boru Hattı’nın geçmesi ve bu hattan bazı kişilerin benzin çaldığını zanneden köylülerin ihbarıyla ortaya çıkarıldığı anlaşıldı.

BAŞ VE AYAKLARI KESİLMİŞ

Yan yana toprağa gömülen iki ceset dün Gebze Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Burada yapılan incelemelerde her ikisinin de başlarından tabancayla vurularak öldürüldüğü belirlenirken; Cengiz Nurçin’in (35) vücudunda 5, Nizam Polat’ın (25) vücudunda ise 4 kurşun yarası saptandı. Bavullara sığması için cesetlerin baş ve ayaklarının kesildiği anlaşıldı.

Haberin Devamı

Geceden itibaren çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri İstanbul polisi ile birlikte yaptığı çalışma sonucu, her ikisinin de kimliğini belirleyip hemen operasyonlara başladı.

Yapılan tesbitlerde ölürülenlerden Cengiz Nurçin’in 3 ay kadar önce Maltepe’de öldürülen Nesim Özbey cinayetinin azmettiricisi olarak arandığı, Nizam Polat’ın da 3 yıl önce Pendik’te haraç anlaşmazlığı sırasında çıkan çatışmada 4 yaşındaki Şevval Tandoğan’ın ölümüne neden olmak suçundan arandığı, ayrıca her ikisinin de birçok sabıkası ve mahkemelerde de devam eden davaları ve arama kayıtları bulunduğu belirlendi.

Öldürülen Cengiz Nurçin ve Nizam Polat'ın daha önce Alaattin Çakıcı’ya yakın gruplarla da çatıştıkları, özellikle İstanbul Ümraniye bölgesini üs olarak kullanıp Anadolu yakasını da haraca bağladıkları iddia edildi.

Jandarma ve polisinin ortaklaşa gerçekleştirdiği seri operasyonlarda çifte cinayetle ilgili olarak 12 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!