Özel Kuvvetler’in karargâhında arama

Güncelleme Tarihi:

Özel Kuvvetler’in karargâhında arama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 00:00

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ı takip ettiği öne sürülen iki subayın Seferberlik Tetkik Kurulu binasındaki ofislerinde gece yarısı arama yapıldı.

Haberin Devamı

KARARGAHTAKİ ARAMADAN FOTOĞRAFLAR

Arınç’a suikast girişimi iddiasıyla Cevizlidere Caddesi’nde gözaltına alınan Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görevli İstikham Binbaşı İ.G. ile Topçu Albay E.Y.B.’nin Kirazlıdere’deki ofislerinde iki savcı dün gece yarısı arama yaptı. Soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Bilgin ile bir nöbetçi savcı beraberindeki polislerle birlikte Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Başkanlığı’nın Kirazlıdere’de bulunan binasına dün akşam saat 19.30 sıralarında geldi. Görevli askerlerin uyarısı üzerine binaya polisler alınmazken iki savcıya askeri savcılar da eşlik etti.

Savcılar, Arınç’ı izlediği öne sürülen Topçu Albay E,Y.B. ile İstikham Binbaşı İ.G.’nin odasında yaklaşık 4 saat süren bir arama yaptı. Arama sırasında bazı evraklarla, subayların kullandığı bilgisayarların hard disklerine incelenmek üzere el konuldu.

Yola barikat kuruldu

Kirazalıdere’de bulunan Seferberlik Tetkik Kurulu’na giden yol askerler tarafından barikat kurularak trafiğe kapatıldı. Basın mensupları aramanın yapıldığı çalışma ofisine yaklaştırılmadı.

Savcılık yetkilileri, subayların evlerinde ve işyerlerinde el konulan bilgisayar hard diskleri ile diğer evrakların incelemesinin ardından gerekirse ifadelerine başvurulacağını kaydettiler.

Geçtiğimiz hafta Arınç’ın evinin bulunduğu Çukurambar Semti’nde iki subay polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Topçu Albay E.Y.B. ile İstikham Binbaşı İ.G. emniyete götürülmüş daha sonra savcılık talimatı ile ifadeleri alınmadan serbest bırakılmışlardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!