Haberal Hocamızın durumu iyi değil

Güncelleme Tarihi:

Haberal Hocamızın durumu iyi değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2009 00:00

Ergenekon tutuklusu Prof. Haberal’ın durumu hakkında bilgi aldığını söyleyen YÖK Başkanı Prof. Yusuf Ziya Özcan, “Maalesef hocamızın durumu pek iyi değil. Geniş vakit olursa ziyaret etmeyi isterim” dedi.

Haberin Devamı

YUSUF ZİYA ÖZCAN'IN RENKLİ YAŞAMINDAN KARELER

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Ergenekon davası tutuklu sanıklarından Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı, tedavi gördüğü hastanede ziyaret etmeyi düşündüğünü söyledi. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’ten Haberal’ın durumu hakkında bilgi aldığını belirten Özcan, “Maalesef hocamızın durumu pek iyi değil. Sağlık sorunları var. İstanbul’a hep günü birlik gidiyorum. Geniş vakit olursa ziyaret etmeyi isterim” dedi. Prof. Özcan, TV8’de önceki akşam yayınlanan ‘Nerede Kalmıştı’ programına katıldı. Öğretim üyeliği günlerini özlediğini belirten Özcan, “Hem öğretiyor hem de öğreniyorsunuz. Proje yapmayı, akademik sahalar dışında çalışmayı özledim” dedi.

Suriye’den öğrenci akacak

Başbakan Tayyip Erdoğan’la gittiği Suriye ziyaretinde üniversiteler konusunda yapılan işbirliğine ilişkin açıklamalarda da bulunan Prof. Dr. Özcan, şunları söyledi: “Orada bazı Tıp Fakülteleri’nin çok güçlü bölümleri olduğunu öğrendim. Yıllar sonra protokol imzaladık. En büyük engel denklikti. Bunu kolaylaştırıp, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi yapacağız. Onlar bizden Türk Dili ve Edebiyatı konusunda yardım istiyorlar. Yakında 12 üniversite rektörümüzü oraya götürüp, müfredat ve ortak projeler belirleyeceğiz. Suriye’den Türkiye’ye öğrenci akını olacak.”
Dil öğretiminde Türkiye’nin de ciddi problemleri olduğunu belirten Prof. Dr. Özcan, “Türkiye’de İlahiyat mezunları Arapça bilmiyor” dedi. Prof. Dr. Özcan, Irak, Suudi Arabistan, Mısır, Suriye gibi ülkeler başarılı öğrencileri yollayıp, Arapça öğrenmelerinin sağlanabileceğini söyledi.

En son merakı pilotluk

/images/100/0x0/55ead028f018fbb8f898541a


YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, motorsikletin ardından son günlerde pilotluğa merak saldığını ve ders alma konusunda araştırma yaptığını belirtti. Daha önce Türk Kuşu’nda eğitim alan AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Kürşad Tüzmen’den bilgi aldığını anlatan Prof. Özcan’ı, yakın çevresi ise bu meraktan vazgeçirmeye çalışıyor. Prof. Özcan’ı da, uçuş derslerinin 8 bin Euro’luk maliyeti düşündürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!