Tekel işçilerine destek için işe geç başladılar

Güncelleme Tarihi:

Tekel işçilerine destek için işe geç başladılar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2009 09:44

Zonguldak'taki maden işçileri, Türk-İş'in aldığı karar doğrultusunda TEKEL işçilerinin eylemine destek vermek amacıyla maden ocaklarına 1 saat geç girme eylemi yaptılar.

Haberin Devamı

MADEN İŞÇİLERİNİN EYLEMİNDEN FOTOĞRAFLAR

Türk-İş'in “TEKEL işçilerinin sorunlarının giderilmesi için aldığı eylem kararı” doğrultusunda Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) bağlı Üzülmez, Karadon, Kozlu, Amasra ve Armutçuk maden ocaklarına işçiler 1 saat geç girdiler.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, Üzülmez Müessese Müdürlüğünde maden işçilerine yönelik yaptığı konuşmada, Türk-İş Başkanlar Kurulunu bugünü “TEKEL işçileriyle dayanışma günü” ilan ettiğini söyledi.

Türk-İş'e bağlı tüm iş yerlerinde çalışanların mesailerine 1 saat geç başlayacağını belirten Muslu, şunları kaydetti:
“Bu eylem 4 hafta boyunca cuma günleri 1'er saat arttırılarak sürdürülecek. Tüm illerde iş çıkışında AK Parti İl Başkanlıkları önünde kitlesel basın toplantıları düzenlenecek. 28 Aralık Pazartesi günü Türk-İş'e bağlı sendikaların tüm yöneticileri Ankara Güven Parkta bulaşarak, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin yetkililerini ziyaret edecekler.
Hükümet, çalışanların hak ve taleplerine karşı duyarsız davranışını sürdürüyor. Mücadele eden emekçilere ve onların temsilcilerine karşı sağduyu ve nezaketten uzak, kaba ve şiddet içeren davranışlarla çatışma ortamı yaratılmak isteniyor. Bir yandan işçilerin örgütlenmesi engelleniyor, diğer yandan örgütlü işçileri ve sendikaları dağıtacak düzenlemeler yapılıyor.”

Haberin Devamı

Muslu, işçilerle, emekçilerle kavga etmenin ve tek taraflı kararlar almanın hiçbir hükümete yarar sağlamadığını ifade ederek, “Hükümet öncelikle 4-C uygulamasına son vermelidir. TEKEL işçilerinin özlük haklarının kaldırılmasını istemiyoruz. İşçilere, Ankara'da misafirhanemizi açarak destek veriyoruz” dedi.
Türk-İş'in önerdiği İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Yasası'nın bir an önce çıkmasını istekilerini kaydeden Muslu, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesindeki maden ocağında göçüğün ihmaller zinciri sonucu yaşandığını, benzer olayların meydana gelmemesi için özel ocaklarda örgütlenmenin önünün açılmasını istediklerini bildirdi.

Zonguldak Belediyesi işçileri de belediye binası önünde alkışlara TEKEL işçilerinin eylemine destek verip, mesailerine 1 saat geç başladılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!