Kurban vurgunu sanıkları mahkemeye sevkedildi

Güncelleme Tarihi:

Kurban vurgunu sanıkları mahkemeye sevkedildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2009 14:03

'Kurban bağışı kesim ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı' iddiasıyla 7 ilde başlatılan operasyonlarda gözaltına alınan 63 kişiden 31'i tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen sanıklar arasında Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz, Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu, LÖSEV Başkanı Üstün Ezel ve Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz da bulunuyor.

Haberin Devamı

İŞTE GÖZALTINA ALINAN SANIKLAR

 

KURBAN VURGUNU SANIKLARI ADLÄ°YEDE / WEB TV       Â

 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü ekiplerince 7 ilde eÅŸ zamanlı baÅŸlatılan 'Kurban Operasyonu'nda gözaltına alınan 63 kiÅŸiden 4'ü emniyetteki sorgulamalarının ardından, 28 kiÅŸide soruÅŸturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kocabey tarafından serbest bırakıldı. Serbest kalanlar  arasında Türk Hava Kurumu Genel BaÅŸkanı Osman Yıldırım da yer alıyor. Aralarında Deniz Feneri DerneÄŸi BaÅŸkanı Mehmet Cengiz, Mehmetçik Vakfı BaÅŸkanı Salih GüloÄŸlu, LÖSEV BaÅŸkanı Ãœstün Ezel ve Ankara Ticaret Borsası BaÅŸkanı Faik Yavuz ile 2 noter vekili ve bir imamında bulunduÄŸu 31 kiÅŸi ise bugün tutuklanmaları istemiyle mahkemeyeÂsevk edildi.

 

Haberin Devamı

Sanıkların 'ihaleye fesat karıştırmak', 'nitelikli dolandırıcılık'Âve 'sahtecilik' suçlarından mahkemeye sevk edildikleri öğrenildi. LÖSEV BaÅŸkanı Dr. Ãœstün Ezer emniyet müdürlüğü çıkışında yaptığı konuÅŸmada, gerekli bilgi ve belgeleri polise ilettiklerini, suçlamaları kabul etmediklerini ve açıklamayı daha sonra yapacaklarını söyledi.

 

Ankara, Sakarya, Isparta, Balıkesir, Erzurum, Gaziantep ve Diyarbakır illerini kapsayan operasyonda sanıkların kesilmemiş kurbanı kesmiş göstererek yaklaşık 40 milyon TL vurgun yaptığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!