Türkiye yağışa teslim

Güncelleme Tarihi:

Türkiye yağışa teslim
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2009 00:21

Yağışlı hava tüm yurtta etkili olmayla devam ediyor.İstanbul'da bir kişi donarak öldü. Çanakkale'de sobadan sızan gazdan etkilenen bir kişi hayatını kaybetti. İstanbul'da etkili olan kuvvetli rüzgar ve aşırı sağanak yağış deniz ve hava ulaşımını olumsuz etkiledi. Birçok uçak başka havalimanına yönlendirilirken bazı seferler iptal edildi. Edirne'de Tunca Nehri'nin taşması sonucu Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Sarayiçi mevkisi ile bazı tarım alanları sular altında kaldı. Nehir debilerinin artması nedeniyle bazı köprüler geçişlere kapatıldı.Meteoroloji, sıcaklıkların 8-10 derece düşeceğini açıkladı. Uzmanlar gribal enfeksiyon konusunda vatandaşları uyarıyor.

Haberin Devamı

 

 

 

 

 

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Lodos can aldı, 312 kişi hastanelik

İstanbul'da yağış böyle etkili oldu / Foto Galeri

Edirne'de Meriç Nehri taştı / Foto Galeri

Uludağ'da kar sevinci / Foto Galeri

DONARAK ÖLDÜ / WEB TV      

İstanbul'da sabah saatlerinde lodosla birlikte süren sıcak hava dalgası akşam saatlerinde yerini sağanak yağmura bıraktı. Şiddetli yağış İstanbul'da hayatı olumsuz etkilemeye başladı.

Haberin Devamı

BİR KİŞİ DONARAK ÖLDÜ

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/karmerkezi_banner.jpgYağmura hazırlıksız yakalanan İstanbullular saçakların ve otobüs duraklarına altına sığınarak, yağıştan korunmaya çalıştı. Zeytinburnu'nda, “mekansız” olduğu bildirilen bir kişi otobüs durağında ölü olarak bulundu.Aşırı yağış nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu. Su birikintileri nedeniyle araçlar ilerlemekte zorluk çekerken vatandaşlarda karşıdan karşıya geçerken ıslanmaktan kurtulamadı. Yağmurdan fazla etkilenmeden ilerlemek isteyen vatandaşlar hızlı adımlarla evlerinin yolunu tuttu. Belediye ekipleri tıkanan rögarları açtı. Gecenin ilerleyen saatlerinde yağmurun kara döneceğini ifade eden AKOM, İstanbulları yaşanacak su baskınlarına karşı uyardı.

KUMBURGAZ-ÇORLU YOLU KAPANDI

Yağmur nedeniyle E- 5 Karayolu'nun Kumburgaz- Çorlu bölümü kısa süreli trafiğe kapandı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu yol kısa süre sonra yeniden ulaşıma açıldı.

MERİÇ NEHRİ TAŞTI

Bulgaristan ve Edirne'de etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle Tunca Nehri yatağından çıktı. Taşkın nedeniyle Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin yapıldığı Sariyiçi alanı sulan altında kaldı. Nehir üzerinden geçen köprüler ulaşıma kapandı. Edirne Valisi Mustafa Büyük taşkın alanına gelerek incelemelerde bulundu.

Yoğun yağmur yağışının ardıdan dün gece geç saatlerde Tunca Nehri’nin debisi arttı. Dün akşam saatlerinde nehrinin debisi 80 metreküp saniye iken bu oran sabah saat 08.00 itibareyle 216 metreküp saniye olarak ölçüldü. Tunca Nehri’nin yatağından çıkarak taşması nedeniyle polis ekipleri gece saatlerinde Tarihi Kırkpınar Güreşlerinin yapıldığı Sarayiçi bölgesinde Kanuni Köprüsü ile Yeniimaret Mahallesi’ndeki Yalnızgöz Köprüsü'nü karşılıklı araç trafiğine kapattı. Sabah saatlerinde ise taşkın suyu köprünün üzerine kadar ulaşınca Sarayiçi alanı sular altında kaldı. DSİ 11'inci Bölge Müdürlüğü ekipleri, tıkanan köprü gözlerini iş makinaları ile açmaya çalıştı.

Haberin Devamı

FETHİYE'DE DENİZ 1.5 METRE YÜKSELDİ

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde, son günlerdeki aşırı yağışlar ve fırtına nedeniyle deniz suyu seviyesinin 150 santimetre yükselmesi sonucu mazgallardan ilçe sokaklarına deniz suyu aktı. Deniz suyunun foseptikle karıştığını belirten ilçe halkı, tedirgin olduklarını söyledi.

Fethiye Limanı'nda dün akşam saatlerinde deniz suyu yükseldi. 150 santimetre yükselen deniz suyu bir ara liman taşının üstünü aşarak yürüyüş yoluna kadar geldi. Deniz suyunun seviyesinin yükselmesi sonucu tahliye borularından ilçe sokaklarına deniz suyu aktı.

HATAY'A 95 KİLO YAĞIŞ DÜŞTÜ

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, haftasonunda kuvvetli yağış nedeniyle 4 belde ve 17 köyde evlerin bir kısmının subaskınına maruz kaldığını bildirdi.

Haberin Devamı

Lekesiz, yazılı açıklamasında, Hatay'da 18-19 Aralık günleri,meteorolojik verilere göre metrekareye, Antakya merkezde 187.4, Samandağ'da 20.6,İskenderun'da 80.2, Dörtyol ilçesinde 20.6 ve Hatay Havaalanı meydanında 95.2kilogram yağış düştüğünü ifade etti.

İDO'NUN BAZI SEFERLERİ İPTAL OLDU

İDO'dan alınan bilgiye göre, saat 09.00'da yapılması gereken Bursa-Kadıköy-Kabataş ile 08.00'de yapılması gereken Armutlu-Yenikapı-Bostancı seferleri iptal edildi.

Şehir hatlarında ise herhangi bir iptal olmadığı bildirildi.

BAZI UÇAK SEFERLER İPTAL EDİLDİ

İstanbul`da, akşam saatlerinde etkisini arttırarak sürdüren şiddetli rüzgarın ani yön değiştirmesinin uçakların inişinde tehlike yaratması nedeniyle hava trafiğinin aksamasına yol açtı. Atatürk Havalimanı'na iniş için son yaklaşma yapan uçaklar 7 milde orta şiddette yaşanan windshear nedeniyle zor anlar yaşadı. "Rüzgar Kırılması" (windshear) olarak adlandırılan durum rüzgarın çok ani yön değiştirmesi ve şiddetinin bir anda artması anlamına geliyor. Rüzgar Kırılması nedeniyle birçok uçak iniş yapamayarak pisti pas geçmek zorunda kaldı. Bazı uçaklarda başka meydanlara yönlendirildi. Hava trafik yoğunluğunun artması nedeniyle uçaklar iniş için sıraya girdi. Atatürk Havalimanı'ndan kalkış yapacak olan uçaklar ve başka meydanlardan İstanbul Atatürk Havalimanı'na inecek olan uçaklar da bekletildi.

Haberin Devamı

Seferlerde gecikmeler meydana gelirken İstanbul'a iniş yapması beklenen Jat Airways'in Belgrad, Germania'nın Stuttgart, Türk Hava Yolları'nın Cezayir, Simferepol, Amsterdam, Paris, Antalya ve Onur Havayolları'nın Antalya uçakları da Atatürk Havalimanı yerine başka meydanlara indi. Yine elverişsiz hava şartları nedeniyle THY'nin 333 sefer sayılı saat 20.05 İzmir İstanbul ve 467 sefer sayılı Adana İstanbul uçakları da elverişsiz hava şartları nedeniyle iptal edildi.

İPTAL EDİLEN SEFERLER:

İÇ HATLAR GELİŞ

TK 371 ÇANAKKALE 17:35

TK 333 İZMİR 20:05

TK 467 ADANA 20:05

DIŞ HATLAR GELİŞ

TK 1528 DUSSELDORF 21:45

TK 1524 DUSSELDORF 15:45

TK 1938 BRÜKSEL 15:45

TK 1406 DNEPROPETROUS 17:40

TK 1526 DUSSELDORF 18:05

SXR 7701 MOSKOW 19:45

DIŞ HATLAR GİDİŞ

SXR7702 MOSKOW 20:45

Haberin Devamı

YÖNLENDİRİLEN SEFERLER

İÇ HATLAR GELİŞ

TK 421 ANTALYA 19:55

8Q025 ANTALYA 19:45

İÇ HATLAR GİDİŞ

TK952 AMSTERDAM 16:10

JAT 420 BELGRAD 16:55

TK1154 ALGIERS 18:35

TK 1824 PARİS 18:40

TK 1462 SIMFEROPOL 19:10

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLUYOR

D-100 Karayolunun Bolu Dağı kesiminde yoğun yağışı başladı. Kar yağışı ulaşımı olumsuz etkilerken, sürücülere zor anlar yaşatıyor. Karayolları ekipleri güzergahta karla mücadele çalışmasını aralıksız olarak sürdürüyor.

Trafik ekipleri, sürücüleri kar yağışı ve zaman zaman güzergahta etkili olan sis'e karşı uyarırken, Bolu Dağı güzergahını kullanacak olan sürücülerden yanlarında çekme halatı, takoz ve zincir bulundurmalarını istedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!