BDP ile devam

Güncelleme Tarihi:

BDP ile devam
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2009 00:00

Kapatma kararının ardından sine-i millete dönme kararı alan DTP’liler, İmralı’dan gelen işaretle bundan vazgeçip, Meclis’te kalarak Barış ve Demokrasi Partisi’yle yola devam etme kararı aldılar. Ahmet Türk, “Halkımız, aydınlar, akademik çevreler ve Sayın Öcalan, parlamento zemininin terk edilmesinin doğru olmadığını bize ilettiler” dedi.

ANAYASA Mahkemesi’nin kararıyla kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk, 19 milletvekilinin “Sine-i Millet”e dönme kararından vazgeçme gerekçelerini, “Sayın Abdullah Öcalan Meclis’i adres gösterdi. Tabanımız da bunu istiyor” sözleriyle açıkladı. Kapatma kararının ardından sine-i millete dönme kararı alan DTP’liler, İmralı’dan gelen işaretle bundan vazgeçti. DTP yönetimi, dün Meclis’te kalarak yola, Barış ve Demokrasi Partisi’yle devam etme kararı aldı.

BDP Genel Başkanı partiye davet etti

BDP ve kapatılan DTP’nin Parti Meclisi üyeleri dün Türk’ün de katılımıyla bir toplantı yaptı. Toplantı arasında BDP Genel Başkanı Demir Çelik, “DTP’nin milletvekillerini, siyasal hayatlarını ve siyasal mücadelelerini BDP’de sürdürmeye davet ediyoruz” çağrısı yaptı. Çelik, BDP’nin ocak sonunda veya şubat başında olağanüstü kongre kararı aldığını da açıkladı. Rahatsızlığı nedeniyle Türk, hastaneye gitti ve bir süre toplantıya katılmadı. Demir’in açıklamasından yaklaşık 1.5 saat sonra Türk, basının karşısına çıktı. Türk, yola BDP çatısı altında devam edeceklerini bildirerek, şu mesajları verdi:

Sayın Öcalan ve halkımızın isteği

Bizi şiddet yanlısı gösteren anlayışın herkes tarafından mahkûm edilmesi gerekir. Partimiz 6 kez kapatılmasına rağmen demokratik mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu şiddeti değil, barışı savunduğumuzun açık bir göstergesidir. Halkımız, parlamentoda mücadelemizi sürdürmemizi istedi. Bunu çok yüksek sesle ifade ettiler. Bütün sivil toplum örgütlerimiz bu mücadelede devam kararı aldılar, düşüncelerini bize ilettiler, adeta rica ettiler, ‘Bu zemini terk etmeyin’ dediler. Yine Türkiye’deki demokratik güçler, aydınlar, yazarlar, akademik çevreler bu süreçte parlamentoda bulunmanın önemini ortaya koydular. Çarşamba günü İmralı’da Sayın Öcalan ile avukatları bir görüşme yaptılar. Bu görüşme sonucunda, Sayın Öcalan da parlamento zemininin terk edilmesinin doğru olmadığını ve bu mücadelenin devam edilmesi gerektiği şeklinde. Bu bize iletildi.

Bir canı kaybetmek bir partiden önemli

Tüm gelişmeleri değerlendirerek, istifanın doğru olmadığı inancına vardık. Bir canı bile kaybetmemiz, bir partinin kapatılmasından daha önemlidir. Onun için diyoruz ki; ey siyasetçiler, siyasi partiler gelin canlara sahip çıkalım, gelin canları kaybetmeyelim.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!