19 kişinin öldüğü madenin sahibi serbest

Güncelleme Tarihi:

19 kişinin öldüğü madenin sahibi serbest
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 16:26

Grizu patlaması sonrasında 19 kişinin hayatını kaybettiği Bükköy Madeni’nin sahibi Nuralluh Ercan Mustafakemalpaşa Adliyesi’nde verdiği ifadenin ardından tutuklanması talebiyle sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, 19 kişinin hayatını kaybettiği göçüğün meydana geldiği maden ocağının ruhsat sahibi olan Bükköy Madencilik Turizm ve Ticaret AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Nurullah Ercan, akşam saatlerinde adliyeye geldi. Ercan adliyede verdiği ifadenin ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkartılan Bükköy Madenciliğin sahibi Nurrulah Ercan buradaki işlemlerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ercan adliyeye gelmeden önce yaptığı açıklamada vefat edenlerin yakınlarına karşı üzerlerine düşen insani ve sosyal vecibeleri yerine getirmeye amade bulunduklarını bildirdi.

Ercan, yaptığı yazılı açıklamada, Bükköy Madencilik Turizm ve Ticaret AŞ'nin ruhsat sahibi olduğu Devecikonak Kömür İşletmesinde 10 Aralık Perşembe günü saat 19.30 sularında meydana gelen iş kazası nedeniyle duydukları acı ve üzüntünün çok fazla olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Maden ocağında vefat eden insanlara Allah'tan rahmet, acılı ailelerine, çocuklarına ve yakınlarına baş sağlığı ve sabır dileyen Ercan, şunları kaydetti:

“Acıları dindirmek zor olmakla birlikte yaşam devam ettiğinden, vefat eden insanlarımızın yakınlarına karşı üzerimize düşen insanı ve sosyal vecibeleri yerine getirmeye amade bulunmaktayız. Bu hususu idari ve mülkü amirlerimiz ile bakanlıklar nezdinde teyit etmiş bulunmaktayız.

Ayrıca, ocağın kapatılması nedeniyle işsiz kalan ocak çalışanlarına da işletmelerimizin elverdiği ölçüde yardımcı olunması gerektiğinin bilinci içerisindeyiz.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!