Seda Sayan'ın kardeşi tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Seda Sayanın kardeşi tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 12:42

İstanbul Kavacık’ta arkadaşları ile birlikte gazeteci Altar Sarıoğlu’nu öldürmeye çalıştıkları ve gasp ettikleri gerekçesiyle yargılanarak 5 yıl hapis cezasıyla aranan Seda Sayan’ın kardeşi Selahattin Gürsaçar, Akmerkez’de dün akşam gözaltına alındı. Hakkındaki karar kesinleşen Selahattin Gürsaçar, cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Kavacık'ta 16 Haziran 2004 günü meydana gelen olayda, Selahattin Gürsaçar (40), 3 arkadaşıyla birlikte eski magazin muhabirlerinden Altar Sarıoğlu ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine bu kişiler, bıçakla Altar Sarıoğlu’nun boğazını kesti. Selahattin Gürsaçar ve arkadaşlarının Altar Sarıoğlu’nun 60 bin TL parasını da gasp ettikleri iddia edildi. Ağır yaralanan Gazeteci Altar Sarıoğlu, kaldırıldığı Dr. Siyami Ersek Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'nde tedavi gördü.

Bu olayın ardından Üsküdar Adliyesi’nde Sedat Gürsaçar ile arkadaşları hakkında “Adam öldürmeye teşebbüs ve gasp” suçlamasıyla dava açıldı. Görülen davada Sedat Gürsaçar’a verilen 5 yıllık hapis cezası 3 ay önce Yargıtay tarafından onaylandı.

Cezanın onaylanmasının ardından 3 aydır aranan Sedat Gürsaçar, dün akşam Akmerkez’de yakalanarak gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği’ne getirilerek işlemleri yapılan Sedat Gürsaçar, Üsküdar Adliyesi’ne sevk edildi. Burada ifadesi alınan ve işlemleri yapılan Gürsaçar, Kartal Cezaevi'ne gönderildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!