'Kim oluyor Adalet Bakanı'

Güncelleme Tarihi:

Kim oluyor Adalet Bakanı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 10:54

İkinci Ergenekon davasının 24. duruşması görülmeye başlandı. Duruşmaya üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu’nun ''Hiçbir Adalet Bakanı’ndan şu kadar korkmam. Adalet Bakanı beni Hakkari’ye Diyarbakır’a mı sürer'' sözleri damga vurdu .

Haberin Devamı

İkinci Ergenekon davasının 24. duruşması görülmeye başlandı. Duruşmada tutuksuz sanıklar Tunç Akkoç ve Adnan Türkkan’ın avukatı Servet Bora, üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu’nu reddettiklerini söyledi. Haşıloğlu’nun, Çatalca’da görev yaptığı sırada bir arsa alımına ilişkin hakkında ki iddiaları gündeme getiren Bora, bu iddialarla ilgili dosyanın HSYK’da olduğunu belirterek Haşıloğlu'nun Adalet Bakanlığı’nın baskısı altında olduğunu iddia etti.

 

"KİM OLUYOR ADALET BAKANI"

 

Bunun üzerine üye Hakim Haşıloğlu, “Ben Adalet Bakanlığı’ndan mı korkacağım. Öyle mi? Kimseden korkmam beyefendi. Nezaket etkileyebilir. Hiçbir Adalet Bakanı’ndan şu kadar korkmam. Adalet Bakanı beni Hakkari’ye Diyarbakır’a mı sürer?" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Haşıloğlu, avukat Servet Bora’ya dönerek "Siz savcıydınız, Adalet Bakanı’ndan korktunuz mu?" diye sordu. Bora’nın "Hayır efendim" cevabı karşısında Haşıloğlu, "Sizden daha aşağı değilim. Kim oluyor Adalet Bakanı. İşte söylüyorum bir hakimim ben" şeklinde konuştu.

 

Üye Hakim Haşıloğlu’nun bu sert açıklamaları üzerine Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, “Tartışma istemiyoruz. Kimse korkmaz. Bizim hayatımızda korku olmaz. Ne işimiz var korksak burada" ifadesini kullandı.

 

Başkan Şengün talebi değerlendirmek üzere duruşmaya kısa bir ara verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!