Ağca'ya iş arama izni yok

Güncelleme Tarihi:

Ağcaya iş arama izni yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2009 10:21

Cezasının bitimine bir ay kalan iyi halli mahkumlara tanınan “iş arama izni”ninin Ağca’ya verilmesi uygun bulunmadı. Ağca, cezaevinden 18 Ocak 2010’da çıkacak. Ağca’nın Portekiz Vatandaşlığına geçme girişimi de sonuçsuz kaldı.

Haberin Devamı

Saygı Öztürk YAZIYOR

Ankara Sincan 2 No.lu F Tipi Cezaevinde yatan Gazeteci-yazar Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca, “iyi halli mahkumlara” tanınan “iş arama izni”nden yararlanmak istedi. Ancak, Cezaevi yönetimi ve Başsavcılık Ağca’ya bu izni vermemeyi uygun buldu.

Cezaevi yönetimi, Mehmet Ali Ağca’nın, tahliyesine bir ay kaldığı için Ceza İnfaz Yasası’nın ilgili hükümlerinden yararlanıp günün belli saatlerinde cezaevinden çıkıp “iş arama” ya da gelecekle ilgili planlama yapmasına olanak sağlayan düzenlemeden yararlanmak istediğini söylediler. Ancak, Ağca’nın “özel bir mahkum” olduğunu, cezaevinden çıkması halinde kendilerine sorun getirebileceğini dikkate alan yetkililer, Ağca’ya isteğinin kabul edilmediğini bildirdiler.

Haberin Devamı

Cezaevinde tek kişilik odada kalan ve gününün en az iki saatini spor yaparak geçiren Mehmet Ali Ağca’nın, tahliyesinden sonra İstanbul’a yerleşeceğini söylediği bildirildi. Yetkiler, bu durumunu da bildikleri için Ağca’nın Ankara’da iş aramasını gerektirecek bir durumunun da olmadığını belirttiler.

Ağca’nın, Portekiz’in Fatima kentine yerleşmek ve Türk vatandaşmlığından çıkmadan Portekiz Vatanlığı’nı da almak için daha önce başvurduğu, ancak bu isteğinin Portekiz makamları tarafından kabul edilmediği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!