Viva Palestina

Güncelleme Tarihi:

Viva Palestina
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2009 11:49

Gazze'de yaşanan drama dikkat çekmek ve Filistin halkı üzerindeki ambargoyu kaldırmak için 6 Aralık tarihinde İngiltere’nin başkenti Londra’dan yola çıkan ambulans, itfaiye, otobüs, cip ve otomobilden oluşan yaklaşık 150 araçtan oluşan ‘Gazze’ye özgürlük Konvoyu’ (Viva Palestina) dün gece Adapazarı'nda konakladı.

Haberin Devamı

SPOR SALONUNDA UYUDULAR

Adapazarı'na gece saat 02.00 sıralarında giriş yapan konvoy, kendileri için hazırlanan Atatürk Kapalı Spor Salonu’na geldi. Konvoydakiler spor salonunda yere serilen kanpetlerde ve uyku tulumlarında uyudu. Sabah kent meydanına gelen konvoy, burada ellerinde Türk ve Filistin bayrakları bulunan İnsani Yardım Vakfı üyeleri tarafından karşılandı.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partil'li Zeki Toçoğlu'nun da aralarında bulunduğu Adapazarlılar, konvoyda bulunanlarla Kent Meydanı’nda kahvaltı yaptı. Burada bir açıklama yapan İnsan Hakları Dernegi Sakarya Şubesi yöneticilerinden Muhammet Muaz Özaslan, Gazze’ye giden konvoya bir araç da kendilerinin verdiğini söyledi.

Toplu fotoğrafların çekilmesinden sonra konvoy, polisin aldığı önlemler eşliğinde Adapazarı Kent Merkezi’nden çıkış yaptı.

       Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!