Meclis'te torpil belgesi

Güncelleme Tarihi:

Mecliste torpil belgesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2009 11:31

TBMM'de önceki gün yapılan bütçe görüşmelerinde objektife takılan kare ilginç bir torpil talebini gözler önüne serdi. İGDAŞ proje yönetmeni Üftade Oğuz'un AKP Milletvekili Güllüce'nin sırasına bırakılan dilekçesinde 'Basın İlan Kurumu Başkanlığı'na aday oldum. Gerekli ilginiz ve himmetiniz için bilgilerinize arz ederim' deniliyordu.

Haberin Devamı

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Ertan Cillov'un emekliye ayrılmasıyla boşalan genel müdürlük koltuğu için başvurular sona erdi. TBMM'de önceki gün yapılan bütçe görüşmelerinde çekilen bu fotoğraf torpil arayışını gözler önüne serdi.

 

Akşam Gazetesi'nden Murat Öztek'in çektiği fotoğrafta, AKP İstanbul Milletvekili İdris Güllüce'nin oturduğu sırada bulunan dosyada, Güllüce'ye hitaben yazılmış bir metin dikkat çekti. Adaylık için son tarih olan 9 Aralık 2009 tarihli yazıda, 'Sayın Başkanım Selamlar, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü olmak için başvuruda bulunanlar arasındayım. Gerekli ilginiz ve himmetiniz için bilginize arz ederim. Saygılarımla. Üftade Oğuz' ifadeleri yer aldı.

 

Haberin Devamı

Basın İlan Kurulu için torpil talebini dilekçeyle ileten Oğuz, beklediği himmeti ise bulamadı. Bu yazıdan 2 gün sonra yapılan ve 8 adayın yarıştığı seçimde 3 aday belirlendi. İçlerinde de Oğuz yoktu.

 

Basın Ä°lan Kurumu Genel Müdürlüğü için baÅŸvuruda bulunduÄŸunu söyleyen Ãœftade OÄŸuz, ilk üçe giremediÄŸini söyledi.Â'Bir oyla kaybettim' dedi. OÄŸuz, genel müdürlük için ilk üçe girmenin ÅŸart olmadığını da belirterek, 'BaÅŸbakan üç isimden birini beÄŸenmezse baÅŸka ismi onaylayabilir' dedi.

 

ERBAKAN'IN YAKIN ARKADAÅžININ OÄžLU

Çeşitli gazete ve dergilerde çalıştıktan sonra 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışmaya başlayan Üftade Oğuz, kapatılan Refah Partisi'nin Lideri Necmettin Erbakan'ın yakın arkadaşlarından Ali Oğuz'un oğlu. Oğuz, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Ali Müfit Gürtuna'nın başkanlığı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanı olarak görev yaptı. Üftade Oğuz halen İGDAŞ'ta proje yönetmeni olarak çalışıyor.

 

Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü'ne aday olabilmek için devlet memurluğuna girişte aranılan şartlarla birlikte fakülte veya en az 4 yıllık yüksek okulların (Basın yayın konusunda eğitim ve öğretim yapan 3 yıllık yüksek okulları bitirenler de dahil) veya eşiti yabancı ülke, fakülte veya yüksek okulların birinden mezun olması, devlet dairelerinin veya diğer kamu sektörünün veya tüzel kişiliği haiz basınla ilgili özel sektörün yüksek sevk ve idare mevkilerinde, başarı ile en az 5 yıl hizmet etmeleri şartı aranıyor.

 

Haberin Devamı

BAÅžVURAN 8 ADAYDANÂEN GÜÇLÃœSÃœ ATALAY

BasIn İlan Kurumu Genel Müdürlüğü için aralarında Üftade Oğuz'un da bulunduğu 8 isim başvuruda bulundu. 11 - 12 Aralık'ta yapılan oylamada Ahmet Tezcan, eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay ile Basın-İlan Kurumu Genel Müdür Vekili Cem Elçin en çok oy alan ilk üç isim oldu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!