Türkiye ayakta

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ayakta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 16:59

Tokat’ın Reşadiye kırsalında PKK tarafından gerçekleştirilen pusuda şehit edilen 7 asker için Türkiye'nin çeşitli illerinde halk sokağa döküldü. Yürüyüş yapıp, slogan atan, pankart açan halk, terörü lanetledi.

YÜRÜYÜŞLERDEN FOTOĞRAFLAR

İSTANBUL

Haberin Devamı

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yedi askerin şehit olduğu terörist saldırı, İstanbul'da düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

Beyoğlu Tünel'de toplanan “Vatan Gücü Gençlik ve Kültür Derneği” üyesi bir grup, burada saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

“Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Hepimiz Mehmetiz şehit olmak isteriz”, “Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde sloganlar atan grup, daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na doğru yürüyüşe geçti. Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda şehit olan Jandarma Onbaşı Cengiz Sarıbaş'ın köylüsü olduğunu söyleyen Mustafa Aslan da elinde Sarıbaş'ın posteriyle yürüyüşe katıldı.

Gruba, çevredeki vatandaşların da alkışlayarak destek verdiği görüldü.

ZONGULDAK

Zonguldak’ta 2 bin, Ereğli İlçesi’nde ise bin 500 kişi ellerindeki Türk bayrakları ve pankartlarla yürüyerek terörü lanetledi.

Haberin Devamı

Zonguldak Gazipaşa Caddesi’ndeki Madenci Anıtı önünde başlayan ‘Teröre Lanet ve Türkiye Cumhuriyeti’ne Sahip Çıkma’ mitingine şehit aileleriyle birlikte yaklaşık 2 bin kişi katıldı. ‘Hükümet gafletten uyan’, ‘Bebek katili idama’, ‘PKK kapatıldı, Baydemir de kapatılsın’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’, ‘Alın size açılım 7 şehit’ yazılı dövizler taşıyan kalabalık, sloganlarla PKK terör örgütünü protesto etti. Mitingde, şehit oğullarının fotoğraflarını taşıyan şehit anneleri gözyaşlarına boğuldu. Ellerinde Türk bayrakları ve dövizler taşıyan kalabalık, Gazipaşa Caddesi’ni takiben Valilik önüne kadar yürüdü. Buradaki Atatürk Anıtı’na, ‘Yüce Atatürk, kurduğun Cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır’ yazılı çelenk bırakan eylemciler, şehitler anısına saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nı okunduktan sonra Şehitler Anıtı’na yürüdü.

MUŞ

Tokat’ın Reşadiye kırsalında bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen pusuda 7 şehitten ikisini veren Muş’ta düzenlenen yürüyüşte terör lanetlendi.

Hain pusuda şehit olan Jandarma erlerden Yakup Mutlu Bulanık Örenkent'te, Ferit Demir ise Malazgirt’in Erence köylerinde düzenlenen iki ayrı törenle toprağa verilmişti. Muş’taki sivil toplum kuruluşları ile Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği teröre tepki mitingine yağışlı havaya rağmen 2 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

Karayolları kavşağında saat 14.00’da başlayan ‘Muş Şehitlerine Yürüyor’ mitinginde şehitlerin babaları ile gaziler ilk sırada yer aldı. İstasyon Caddesi'nden yürüyerek 2.5 kilometre sonra Belediye önüne gelen ve ‘Türk- Kürt Kardeştir bunu bozan kalleştir’, ‘Mehmetçiğe uzanan eller kırılsın’ sloganları atanlara esnaf alkışla destek verdi.

KIRIKKALE

TÜRK Eğitim- Sen Kırıkkale Şubesi, Tokat’ın Reşadiye İlçesi’nde bölücü terör örgütü PKK tarafından düzenlenen 7 askerin şehit olduğu hain saldırıyı kınayarak eylem yaptı.

Ellerinde Türk bayraklarıyla sendika binası önünde toplanan yaklaşık 250 kişilik grup, terör örgütü aleyhine sloganlar atarak Cumhuriyet, Zafer ve Hürriyet Caddesi'nden geçerek Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Çevredekiler de alkışlarla gruba destek verdi. Meydanda ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Şehidim hakkını helal et bize’, ‘Türk- Kürt kardeştir ayrım yapan kaleştir’, ‘Kahrolsun PKK’ ve ‘Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz’ sloganları atan grup, terörü kınayan pankartlar açtı.

Haberin Devamı

Türk Eğitim- Sen Kırıkkale Şubesi Başkanı Abdullah Yücel Karabacak burada yaptığı konuşmada, ‘Ölürsem şehit, kalırsam gaziyim’ anlayışı ve inancıyla her Türk'ün vatanı canı pahasına seve seve savunduğunu belirtti. Karabacak, “Türk genci inanmaktadır ki gerektiğinde feda etmekten geri durmayacağı varlığı, geride bıraktıklarının ve kutsal bildiği her şeyin tek teminatıdır. Mehmetçik, ancak bu inanış sayesinde uykusuz gecelere, bitmek bilmeyen hasretlere ve tükenmeyen zorluklara katlanmakta; hatta tüm bunlardan haz almaktadır” dedi.

ADANA

Adana’da Türkiye Kamu- Sen’in girişimiyle, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının bir araya geldiği Çukurova Milli Duruş Birliği, açılıma tepki gösterip, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ı istifaya çağırdı.

Haberin Devamı

İnönü Parkı’nda toplanan yaklaşık 200 kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla Atatürk Parkı’na yürüdü. Grup yürüyüş sırasında, kışlalarda askerlerin nizami yürüyüşleri sırasında söyledikleri gibi, ‘Vatan sana canım feda’, ‘Her Türk asker doğar’ derken, terör örgütü PKK ve Abdullah Öcalan aleyhinde sloganlar attı.

Atatürk Parkı’nda saygı duruşunda bulunan grup adına ortak bildiriyi okuyan Türk Ocağı Adana Şube Başkanı Hüseyin Kuşçu, açılım açıklamalarıyla Türk milletinin ve devletin birlik, beraberlik ve huzurunun bozulduğunu belirtti. Kuşçu, “Memleketin her köşesi yangın yerine dönmüşken ve hatta şehit cenazeleri memleketin her köşesinde PKK’ya karşı kin ve nefret ifadeleri ile defnedilirken, bu açılımın eşbaşkanı İçişleri Bakanı’nın istifa etmemesi hatta hala ısrarla açılımın devam edeceğini söylemesi, Türk milletine karşı saygısızlığın en kötü örneğidir” dedi.

Haberin Devamı

ANTALYA

Antalya'da yaklaşık 100 kişilik bir grup, Tokat'ın Reşadiye İlçesi'ndeki saldırıda şehit düşen 7 asker için düzenledikleri teröre tepki yürüyüşünde PKK elebaşı Abdullah Öcalan aleyhine slogan attı.

Antalya'da çeşitli sivil toplum kuruluşlarından ve halktan oluşan kadın ve çocukların da yer aldığı grup, Aydın Kanza Parkı'ndan başlayıp, Teomanpaşa Caddesi, Konyaaltı Caddesi ve Şehitlik Parkı'nda son bulan, teröre tepki yürüyüşü gerçekleştirdi.

Yürüyüşe katılanlar, ‘Ne mutlu Türk'üm diyene’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘İmralı Apo'ya mezar olacak’, ‘Mecliste PKK istemiyoruz’, ‘Teröristbaşı Apo asılsın’, ‘Böyle açılım istemiyoruz’ sloganları atıldı. Yürüyüş sırasında, gruba çok sayıda emniyet üyesi de eşlik etti.

KÜTAHYA

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Tavşanlı Linyitspor'un ‘Neşter’ adlı taraftar grubu öncülüğünde düzenlenen yürüyüşte terör protesto edildi. Kalabalık, DTP'nin kapatılma haberini ise sevinçle karşıladı.

Durak Mahallesi'ndeki akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 500 kişi ‘Hepimiz askeriz, PKK'ya yeteriz’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Bu vatan için şehit olmaya hazırız’ ve ‘Kahrolsun PKK’ şeklinde slogan attı. Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen kalabalığa vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

KIRIKKALE

Tokatı'ın Reşadiye İlçesi'nde PKK'lı töreristlerin hain pususuyla şehit olan 7 asker ve Bursa'da göçük altında kalan maden işçileri için Kırıkkale'de TÜPRAŞ, MKE Kurumu ve Belediye işçilerinin katılımıyla saygı yürüyüşü yapıldı. AK Parti il binası önünde toplanan yaklaşık 500 işçi adına konuşan Petrol- İş Sendikası Şubesi Başkanı Recep Sefer, hükümeti eleştirdi.

Petrol- İş Sendikası önünde toplanan işçiler, hep birlikte İstanbul Caddesi üzerinde bulunan AK Parti il binası önüne kadar ellerinde Türk bayrakları ile yürüdü. Kalabalık, ‘Mecliste PKK istemiyoruz’, ‘Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP’, ‘Vatan sana feda’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları attı. İşçiler adına açıklmayı yapan Petrol- İş Sendikası Şube Başkanı Recep Sefer, şunları söyledi:

“Geçmişte tecrübesi var. 80 yıl önce bu ülkeyi 7 düvel kuşattığında en anlamlı cevabı yine askere giden o zamanki kınalı kuzular, 15 ve 16 yaşındaki çocuklar vermişse, PKK'ya karşı aynı şekilde şekilde cevabını vereceğiz. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Hükümet, her alanda olduğu gibi bugün elini hangi işe attıysa eline yüzünüze bulaştırdı. Tabi ki biz demokratik hakkımızı kullanarak hükümeti yaptığı işlerden dolayı eleştirmeye devam edeceğiz."

ORDU

Tokat’ın Reşadiye İlçesi Sazlık Köyü’nde 7 askerin şehit edilmesine tepki gösteren bir grup lise öğrencisi, Ordu’da terör örgütü PKK'ya tepki yürüyüşü düzenledi.

Mehmetçik Bulvarı’nda bugün akşam saatlerinde toplanan yaklaşık 100 lise öğrencisi, Sırrıpaşa Caddesi’ne doğru yürüdü. Ellerinde Türk bayraklarıyla sloganlar atarak yürüyen öğrencilere, çevredekiler de alkışlarla destek verdi.

Öğrencilerin, ‘Her Türk asker doğar’ sloganı karşısında, bazı kişilerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü. ‘Kahrolsun PKK’, ‘İmralı Apo’ya mezar olacak’ diye bağıran öğrenciler, yaklaşık 1 kilometre yürüdükten sonra olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!