Askeri araç kaza yaptı

Güncelleme Tarihi:

Askeri araç kaza yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2009 12:23

DTP'nin siyaset yasağı getirilen isimleri arasında da yer alan C.K., Anayasa Mahkemesinin DTP ile ilgili kararını açıklamasına saatler kala terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. C.K 'yı almaya giden askeri aracın yaptığı kaza sonucunda 6 asker yaralandı.

Haberin Devamı

İşte askerlerden ilk görüntüler / WEB TV

Tuncelii'nin Ovacık ilçesinde terör örgütü PKK'dan kaçarak askeri karakola teslim olan C.K isimli PKK'lıyı almaya giden BTR tipi askeri zırhlı aracın kaza yapması sonucu 1'i ağır 6 asker yaralandı.

Kayseri Jandarma komutanlığında askerlik görevini yaparken  geçtiğimiz Eylül ayında birliğinde firar ederek, Tunceli kırsalına gelip PKK'ya katılan C. K isimli PKK'lı dün sabah saatlerinde silahsız olarak Ovacık ilçesi Hanuşağı jandarma karakoluna gelerek teslim oldu. C.K'yı Ovacık ilçe jandarma komutanlığına getirmek üzere,  Hanuşağı jandarma karakoluna giden askeri konvoyun güvenliğini sağlayan BTR tipi zırhlı araç dün gece 23.00 sularında dönüş yolunda kaza yaptı. Zırhlı araç, Kopuzlar köyü yakınlarında yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda virajı alamayarak şarampole yuvarlandı. Kaza sırasında zırhlı araçta bulunan, bir astsubay, bir uzman çavuş olmak üzere  toplam 6 asker yaralandı. Yaralı askerler olaydan sonra ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesine getirilerek tedavi altına alındı. Durumu ağır olan ve ismi öğrenilmeyen bir asker ise,  ambulans ile Elazığ Askeri Hastanesine kaldırıldı. Tedavileri Tunceli de devam eden 5 askerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Anayasa Mahkemesi tarafında hakkında kapatma kararı verilen DTP'nin siyaset yasağı getirilen isimleri arasında da yer alan C.K daha önce DTP Tunceli il örgütünde yöneticilik yapmış ve  Malatya 3'üncü Ağır Ceza mahkemesinde yargılanarak,  6 yıl hapis cezası çarptırılmıştı. C.K isimli PKK'lı, Anayasa Mahkemesinin DTP ile ilgili kararını açıklamasına saatler kala terör örgütünden kaçarak güvenlik güçlerine teslim olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!