Ahmet Türk'ten ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Türkten ilk açıklama
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 19:20

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Anayasa Mahkemesi’nin kapatma kararını değerlendirdi. Açıklamayı yarın yapacaklarını belirten Türk, “Yasaklandığım için mücadelemiz bitmeyecek” diye konuştu. İşte Ahmet Türk’ün açıklamaları:

Haberin Devamı

TÜRK'TEN İLK AÇIKLAMA - WEB TV

“TÜRKİYE’NİN BARIŞI YAKALAYACAĞINA İNANIYORUZ”

Kararı hepimiz izledik gördük. Tabii ki Türkiye, başından beri söyledik, sancılı bir süreci yaşıyor. Elbette ki demokratik siyasetin önünü kapatmak bir umutsuzluğu derinleştirir. Bu gerçektir. Ama biz buna rağmen Türkiye bir gün barışını yakalayacağına inanıyoruz. Bizim özlememiz bu sancılı sürecin uzamaması, herkesin yeniden düşünmesi.

 

“BU KARAR İNSANLARDA KIRILMA YARATACAK”

 

Türkiye parti kapatmakla bu sorunu çözemez. Türkiye ortak alıla diyalogla mantıklı ancak diyaloglarını çözebilir. Yarın parti olarak düşüncelerimizi açıklayacağız. Daha önce aldığımız kararların arkasındayız.

 

Haberin Devamı

Demokrasi ve barış zafere ulaşacaktır, üstün gelecektir. Bu konuda endişem yok. Tabii ki böyle bir süreci insanlarda bir kırılma yaratır. Bu kırılmanın gerçekten çok daha yüksek noktaya taşınmaması için hepimiz bu süreci hassasiyetle izleyeceğiz. Amacımız sorunun çözümüdür. Mücadelemiz devam edecek. Bunun için benim Aysel Tuğluk’un, 37 kişinin yasaklanmış olması mücadelenin biteceği anlamına gelmez.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!