Ayakkabıdan 315 bin dolar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Ayakkabıdan 315 bin dolar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2009 11:18

İZMİR merkez olmak üzere 7 ayrı kentte, kaçak cep telefonlarını gümrüklerden yasal yoldan ithal edilmiş gibi ülkeye sokup piyasaya sürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında bir astsubay, gümrük memurları ve mali müşavirin de bulunduğu 37 kişi adliyeye sevk edildi.

OPERASYONDAN FOTOĞRAFLAR

Operasyonda 7 bin 83 çeşitli marka ve modelde cep telefonu ele geçirilirken, İstanbul'da görevli bir gümrük memurunun evine yapılan baskında, ayakkabı içerisinde gizlenmiş 315 bin dolar bulundu.

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 8 aydır sürdürdüğü teknik takip ve istihbari çalışma doğrultusunda, İzmir'de faaliyet gösteren bazı cep telefonu satış yerleri ve abone bayilerinin, sahte belgelerle gümrük kaçağı cep telefonlarını kayıt altına aldırdıkları, gümrük kaçağı cep telefonlarını klonlayarak yasalmış gibi gösterip piyasaya sürdükleri bilgisini edindi. Geçen salı günü harekete geçen ekipler İzmir Menemen, İstanbul, Balıkesir, Aydın, Adana, Denizli ve Batman'da önceden belirlenen 15 ayrı adrese eş zamanlı baskınlar yaptı. Baskınlarda 75 kişi gözaltına alınırken, 38'i savcılıkca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

AYAKKABIDA SERVET

Baskınlarda çeşitli marka ve modellerde 7 bin 83 kaçak cep telefonu, 3 kol saati görünümünde cep telefonu, 670 kameralı kol saati, 4 bin 142 müzikçalar, 898 taşınabilir bellek, 182 cep telefonu ekran kalemi, 275 cep telefonu aksesuarı, bin 527 telefon kulaklığı, 2 bin 113 kablo, 4 bin 516 cep telefonu bataryası, 7 oto şarj cihazı, 160 hafıza kartı, 1 çalıntı cep telefonu ve çok sayıda imei kayıt belgesi ele geçirildi. İstanbul'da görevli bir gümrük memurunun evine yapılan baskında da, kaçakçılıktan elde edildiği belirlenen, ayakkabı içerisine gizlenmiş 315 bin dolar ele geçirildi.

ASTSUBAY, GÜMRÜK MEMURU, MALİ MÜŞAVİR VAR

Gözaltına alınan biri kadın 37 kişi arasında 4 gümrük memuru, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda görevli bir astsubay başçavuş ve mali müşavirin de bulunduğu bildirildi. Şüphelilerin, yurtdışında bulunan suç örgütü üyelerine, faks veya mail yoluyla gönderdikleri yasal telefonlara ait imei numaralarını, orada imal edilen cep telefonları üzerine klonladıkları, bu tip cep telefonlarını, gümrük memurlarına rüşvet vererek yasal ithalat gibi gümrükleme işlemleri yapıldıktan sonra yurda sokup piyasaya sürdükleri saptandı. Özellikle Çin üretimi cep telefonlarının kuryeler vasıtasıyla ülkeye getirilip, gözaltındaki gümrük memurlarının göz yummasıyla kontrole tabi tutulmadan geçirilerek sahte evraklarla kayıt altına alındığı belirlendi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Haklarında, ‘örgüt kurmak, örgüte üye olmak, örgütlü olarak gümrük kaçakçılığı yapmak, elektronik haberleşme kanununa muhalefet, rüşvet alıp vermek, resmi belgede sahtecilik’ suçlarından işlem yapılan 37 kişi adliyeye sevkedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!