Protez bacaklı vücut şampiyonu

Güncelleme Tarihi:

Protez bacaklı vücut şampiyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2009 00:00

İzmir Foça’da yaşayan Tolga Murat Balıkçı’nın sol bacağı, 28 Ocak 1998’de geçirdiği trafik kazasında koptu. 17 yaşındayken bacağının diz altındaki kısmını kaybeden Balıkçı, vücut geliştirme sporuna başlamaya karar verdi.

10 yıl boyunca bu sporla uğraşan Balıkçı, 21 Kasım’da Estonya’nın başkenti Tallin’de düzenlenen Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda Engelli Sporcu kategorisinde şampiyon oldu. Şampiyonaya, günde 10 saat antrenman yaparak hazırlanan Balıkçı, “Vücut geliştirme yapmamın amacı, gidene üzülmek yerine var olanı güçlendirmek istememdi” dedi.

Balıkçı, her hareketi rahatlıkla yapamadığını belirterek, “Kazada bacağımı kaybedene kadar hep asker olmak isterdim. Bacağımı kaybedince sporu seçtim. Foça’da gençler boş oturuyordu. Spor salonunu onlara bir uğraş yeri olsun istedim. Engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntıları yaşadım. Sesimizi duyurmak istedim. Günde toplam 40 ton ağırlık kaldırıyordum. Bu şampiyonluğu Türkiye’deki 9 milyon engelliye hediye ediyorum. Çok çalışarak, 2010’daki şampiyonalara hazırlanacağım” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!