Hainler siste saldırdı

Güncelleme Tarihi:

Hainler siste saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 00:00

Yürek yakan hain saldırılara dün bir yenisi eklendi. Tokat’ın Reşadiye İlçesi Sazak Köyü yakınlarında, yoğun sis altında devriye görevi yapan jandarma timine teröristlerce ateş açıldı. Mehmetçik karşı ateşle karşılık verse de, saldırıda ilk belirlemelere göre bir uzman çavuş ve altı er şehit oldu, bir uzman çavuş, iki er yaralandı. Bölgeye takviye birlikler sevk edildi.

Haberin Devamı

ŞEHİTLERİMİZİN FOTOĞRAFLARI

ŞEHİT CENAZELERİ MEMLEKETLERİNE BÖYLE UĞURLANDI

İŞTE 7 ASKERİN ŞEHİT OLDUĞU O YER / WEB TV      

ASKERLERİMİZİN PUSUYA DÜŞÜRÜLDÜĞÜ YERİN ARŞİV GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV 

VATANDAŞLAR ASKERLERE KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE KOŞTU / WEB TV

BÖLGEDE OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

TOKAT’ın Reşadiye İlçesi Sazak Köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma timine teröristlerce ateş açıldı. Saldırıda ilk belirlemelere göre bir uzman çavuş ve altı er şehit oldu, bir uzman çavuş, iki er yaralandı.

Sazak Köyü Jandarma Karakolu’na bağlı jandarma timi dün saat 15.20 sıralarından yol devriyesi görev yaparken, bölgede pusu kuran teröristlerin saldırısına uğradı. Yoğun sisin etkisiyle görüş mesafesinin iki metreye kadar indiği sırada kurulan pusudan yaylım ateşi açıldı. Güvenlik kuvvetlerinin karşı ateşiyle çatışma çıktı. Bölgeye ilave kuvvetler sevk edildi. Teröristleri yakalamak için operasyonlar sürüyor.

Şehitler ve yaralılar

/images/100/0x0/55ea5424f018fbb8f878c5d6


Açılan ilk ateş sonucu devriye aracında bulunan jandarma uzman çavuş Harun Arslanbey (Adana); jandarma erler, Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Pide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun) ve Fatih Yonca (Hatay) şehit oldu. Jandarma uzman çavuş Yusuf Öztürk ile jandarma erler Emrah Mandıralı ve Arif Temel yaralandı. Şehitler Onur Bozdemir ve Fatih Yonca’nın izinden yeni döndüğü bildirildi.

Kan vermeye koştular

Göğsünden ağır yaralanan Öztürk ile Mandıralı Niksar Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındı. 2 yaralı asker için belediyeden yapılan kan anonsu üzerine çok sayıda kişi Niksar Devlet Hastanesi’ne koştu. Yaralı er Arif Temel ise Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.
Saldırıyı PKK ile yasadışı sol örgüt TKPML-TİKKO’nun ortaklaşa gerçekleştirmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Subay lojmanlarına roket

Batman’ın Beşiri İlçesi’nde ise subay lojmanlarına dün akşam terör örgütü militanlarınca roketatarla saldırıda bulunuldu, 2 astsubay hafif yaralandı.

İmralı’da 5 yıl görev yaptı

Şehit uzman çavuş Harun Arslanbay’ın Adana’nın Yumurtalık ilçesinin Sugözü köyündeki baba evinde yas var. Biri 2 yaşında, diğeri 6 aylık iki kızı bulunan Arslanbay’ın, İmralı Adası’ndaki Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda yaklaşık 5 yıl görev yaptığı bildirildi.

Gül, saldırıyı şiddetle kınadı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, hain saldırı üzerine yayınladığı mesajda şunları söyledi: “Birlik ve beraberliğimize, ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ortamına yönelen bu hain saldırıyı şiddetle telin ediyorum. Ülkemizin her tür terör eylemine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini ve bu saldırıların hiç bir zaman amacına ulaşamayacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum.” Diğer mesajlar ise şöyle:

TBMM Başkanı M.Ali Şahin: “Terörden yarar bekleyenler, devlet-millet beraberliğini hiçbir şekilde sarsamayacağını bilmelidir.”

İçişleri Bakanı Beşir Atalay: “Hain saldırıyı gerçekleştirenler en kısa zamanda yakalanarak, hak ettikleri cezaya çarptırılacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!