Tokat’ta jandarmaya saldırı

Güncelleme Tarihi:

Tokat’ta jandarmaya saldırı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 16:12

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak Köyü yakınlarında teröristler, devriye görevi yapan jandarma ekiplerine pusu kurdu. Teröristlerin ateş açması sonucu şehit olan askerlerin sayısı 7'ye yükseldi, 3 asker ise yaralandı.

Haberin Devamı

ASKERLERİMİZİN PUSUYA DÜŞÜRÜLDÜĞÜ YERİN ARŞİV GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV 

VATANDAŞLAR ASKERLERE KAN VERMEK HASTANEYE KOŞTU / WEB TV

BÖLGEDE OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak Köyü yakınlarında devriye görevi yapan ve içinde 10 askerin bulunduğu jandarma aracına ateş açıldı. Çıkan çatışmada 7 asker şehit oldu 3 asker ise yaralandı. Yaralı askerlerden 2'si Tokat'a gönderilirken, bir asker ise ameliyata alındı.

TRT'ye telefonla bağlanan Reşadiye Belediye Başkanı Rafet Erdem "Çatışma 1997 yılında daha önce askerlerimizin şehit olduğu yerde meydana geldi. 7 şehidimiz var. 3 askerimiz ise yaralı. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Şehitlerimizden 6'sı er, biri uzman çavuş. Ama ne fark eder? İnşallah onları şehit eden teröristlerin kafasını, kellesini, Türk askeri alacaktır. Açılım açılım diyorlar. Açılım yapmaya devam etsinler" diye konuştu.

Haberin Devamı

1 UZMAN ÇAVUŞ 6 ER ŞEHİT

Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, devriye görevi sırasında meydana gelen terörist saldırısında 1 uzman çavuş ile 6 erin şehit olduğunu söyledi. Güler, 3 yaralı askerden 1'inin uzman çavuş olduğunu, yaralılardan 1'inin durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade ederek, “Şu anda hangi örgütün saldırıyı gerçekleştirdiği konusunda bir şey söylemem mümkün değil” dedi.

Yetkililer saldıran teröristlerin hangi örgüte mensup olduğu konusunda kesin bilgi bulunmadı. Bölgede bir dönem etkili olmaya çalışan DHKP-C terör örgütü en son 2004 yılında 5 teröristin ölü ele geçirilmesinden sonra etkinliğini yitirmiş, en son geçen yıl Reşadiye'de 1 akaryakıt istasyonunu yakmışlardı.

1990'lı yıllarda terör örgütü PKK, Karadeniz'e açılma çabasına girerken, Turceli, Sivas, Tokat, Erzincan bölgelerinde çeşitli sol örgütlerle işbirliğine girmeye çalışmış, ancak bu uzun süreli olmamıştı.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Reşadiye İlçesi'ne bağlı Sazak Köyü yakınlarında teröristlerin saldırısında şehit olan askerlerin adları şöyle:
Uzman çavuş Harun Arslanbey (Adana); erler: Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Pide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun) ve Fatih Yonca’nın (Hatay)

Saldırıda Uzman Çavuş Yusuf Öztürk ile erler Emrah Mandıralı ve Arif Temel’in yaralandığı belirtildi. Yaralılardan Emrah Mandralı Niksar'dan Tokat'taki Dr. Cevdet Aykan Hastane'ne sevkedildi.

Haberin Devamı

UZMAN ÇAVUŞ'UN DURUMU AĞIR

Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, 7 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan 3 askerden birinin uzman çavuşu olduğunu, sağlık durumunun ağır olduğunu açıkladı.

2 ASKER AMELİYATTAN ÇIKTI

Niksar Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Uzman Çavuş Yusuf Öztürk ve Er Emrah Mandıralı'nın ameliyattan çıktığı ve sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

TERÖRE TEPKİ EYLEMİ SÜRÜYOR

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde, teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan 7 askerin cenazelerinin bulunduğu Reşadiye devlet

Hastanesi'nin önünde toplanan vatandaşlar, teröre tepki gösteriyor. “Şehitler

ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” gibi sloganlar atan vatandaşlar teröre lanet yağdırdı.

Haberin Devamı

Terörist saldırı, Reşadiye'de büyük üzüntüye neden oldu. Köylerden gelen ve ilçede yaşayan çok sayıda vatandaş, şehit cenazelerinin bulunduğu Reşadiye Devlet Hastanesi önünde toplandı. Vatandaşlar, attıkları sloganlarla teröre tepki gösteriyor.

Bazı vatandaşlar Türk Bayrağı açarken kimi vatandaşların ise “Şehitlerimizi vermeyiz” şeklinde bağırdıkları görüldü. Vatandaşlar, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez”, “Kahrolsun PKK” gibi çeşitli sloganlar atarak teröre lanet yağdırdı.

BİR ASKERİN DURUMU AĞIR

Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, olayla ilgili gazetecilere bilgi verdi. Güler, ilçedeki terörist saldırıda yaralanan 3 askerin tedavisinin devam ettiğini bildirdi. Yaralı askerlerden Niksar Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan bir askerin Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini ifade eden Güler, şu anda yaralı askerlerin birinin durumunun ciddiyetini koruduğunu, ama ameliyattan çıkan doktordan aldığı bilgiye göre yaşama ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Güler, diğer 2 askerin sağlık durumunun ise iyi olduğunu, bu askerleri bizzat kendisinin de gördüğünü söyledi.

Cihangir Güler, şehit askerlerin yarın Tokat'ta yapılacak törenin ardından toprağa verilecek illere gönderileceğini de belirtti.

Bu arada, saldırıya uğrayan birlikteki askerlerden bazılarının izin dönüşü Reşadiye'de göreve gelen arkadaşlarına katıldıkları öğrenildi.

Bölgede operasyonların geniş çaplı devam ettiği, takviye birliklerin de bölgeye sevk edildiği belirtildi.

ŞEHİT ÇAVUŞ İMRALI'DA DA GÖREV YAPMIŞ

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde teröristlerin saldırısında şehit olan uzman çavuş Harun Arslanbay'ın Adana'nın Yumurtalık ilçesine bağlı Sugözü köyündeki baba evinde yas var.

Haberin Devamı

Şhit uzman çavuşun yaklaşık 3 yıllık evli olduğu, Zehra (2) ile Zeynep (6 aylık) isminde iki kızının bulunduğu öğrenildi.

Yaklaşık 9 yıllık uzman çavuş olan Arslanbay'ın İmralı Adası'ndaki Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yaklaşık 5 yıl görev yaptığı, Tokat'ta ise yaklaşık 1 yıldır görevli olduğu bildirildi.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Bugün saat 15.20 sularında; Tokat ili Reşadiye ilçesi, Sazak Mevkiinde yol kontrol görevi yapan askeri araca teröristler tarafından açılan ateş sonucu, araçta bulunan 1 Uzman Jandarma Çavuş, 1 Jandarma Onbaşı ve 5 Jandarma Er olmak üzere 7 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 1 Uzman Jandarma Çavuş ve 2 Jandarma Er yaralanmıştır. Yaralı personel, Tokat ve Reşadiye Devlet Hastanelerine sevk edilerek tedavi altına alınmıştır.    

Olayın meydana geldiği bölgeye ilave kuvvetler sevk edilmiş olup operasyonlara devam edilmektedir.

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda 7 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a bir başsağlığı telgrafı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan'ın telgrafı şöyle:

“Tokat'ın Reşadiye ilçesinde teröristlerce düzenlenen hain saldırıda 7 askerimizin şehit olmasından büyük üzüntü duydum. Bu tür saldırılar teröre karşı yürüttüğümüz çok yönlü mücadelemizi hiçbir şekilde etkilemeyecek, ülkemizin huzur ve barışı için hayatlarını ortaya koyan kahraman şehitlerimizin inanç ve kararlılıklarından aldığımız güçle mutlaka başarıya ulaşacaktır.

Şehitlerimizin eşsiz fedakarlıkları, milletimizin hafızasında mukaddes bir emanet olarak sonsuza kadar yaşayacaktır. Düzenledikleri menfur saldırılarla kirli emellerini gerçekleştireceklerini sanan hainler ise döktükleri kanda boğulacaklardır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, milletimize şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarına başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.”

CUMHURBAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanımızın, Abdullah Gül Tokat'taki terörist saldırı iğle ilgili bir açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklaması şöyle:
"Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki terörist saldırıda askerlerimizin şehit olmasından büyük üzüntü duydum.

Birlik ve beraberliğimize, ülkemizdeki huzur ve kardeşlik ortamına yönelen bu hain saldırıyı şiddetle telin ediyorum.
Ülkemizin her tür terör eylemine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdüreceğini ve bu saldırıların hiç bir zaman amacına ulaşamayacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum.

Vatanını canından üstün tutan, bu uğurda şehit olan kahraman askerlerimiz milletimizin gönlünde sonsuza kadar yaşayacaktır.

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

ATALAY OPERASYONLAR SÜRÜYOR

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Tokat'taki terörist saldırıyı gerçekleştirenlerin güvenlik güçlerince en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edileceklerini ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaklarını bildirdi.

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamasında, bugün öğleden sonra yol kontrol görevinin ardından karakola dönen askeri araca, Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak mevkisinde terörist bir grup tarafından silahlı saldırıda bulunulduğunu belirtti.

Atalay, açıklamasında şunları kaydetti:

“Saldırı sonucu askeri araçta bulunan biri Uzman Çavuş, 6'sı er olmak üzere 7 jandarma askerimiz şehit olmuş, biri Uzman Çavuş, 2'si er olmak üzere 3 jandarma askerimiz de yaralanmıştır.

Bu hain saldırıyı gerçekleştiren terörist grubun yakalanmasına yönelik bölgede operasyonlar başlatılmıştır. Bu hain saldırıyı nefretle kınıyorum. Bu hain saldırıyı düzenleyenlerin yakalanması için güvenlik görevlilerimizin operasyonları devam etmektedir.

Saldırıyı gerçekleştirenler güvenlik kuvvetlerimiz tarafından en kısa zamanda yakalanarak adalete teslim edilecekler ve hak ettikleri cezaya çarptırılacaklardır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

Bu saldırı sonucunda görevi başında şehit olan kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, silah arkadaşlarına, aziz milletimize ve kederli ailesine sabır ve baş sağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!