Kılıçdaroğlu'ndan Arınç'a yanıt

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan Arınça yanıt
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 12:08

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendisine yönelik dünkü ''Kılıçdaroğlu bizim genel merkezin 20 metre ötesine geçemez. Gandi Dandi oldu'' sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, ''Ben Rize'den arıyorum. Arınç genel merkezin 20 metrelik sınırları içinde'' dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Arınç'ın “yatıp kalkıp 12 Eylül darbesine dua etmesi” gerektiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, “Çünkü, AKP'yi AKP ve iktidar yapan 1980 darbesidir. Ama iki yüzlü politika izleyenler bir taraftan darbeye karşı çıkmış gibi görünmekle beraber öte yandan darbe yapanların arkasına saklanmayı marifet sayarlar. Biz, 1980 darbesini yapanları koruyan Anayasa'nın Geçici 15. maddesinin kaldırılmasını istedik ve bunu doğrudan AKP Grup Başkanvekillerine teklif olarak götürdük. Ama AKP kabul etmedi. Çünkü, 12 Eylül darbesini yapanlara minnet borcunu unutmuş değil” diye konuştu.

Arınç'ın konuşmasında yakın tarihten bahsederken kendisinden de söz ettiğini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
“Benim için (bizim Genel Merkezin 20 metre ötesine geçemez) diyor. Ben şimdi Rize'den arıyorum. Sayın Arınç hala Genel Merkezin 20 metrelik sınırları içinde geziyor. Ayrıca benim için üzülürken gözyaşı dökmesini de beklerdim. Siyaset iki yüzlülüğü kaldırmaz. Biz, her zaman ve her yerde söylediğimiz sözün arkasında dururuz. Yolsuzluklara kol kanat germedik. Acaba AKP'deki yolsuzluklar konusunda ne düşünüyor Sayın Arınç? 20 metrelik sınırı aşıp da hayali ihracatçılara bir baksın. Ayrıca, yoksulluğu afişe etmeyi politika haline getiren bir siyasal partiyi Sayın Arınç hangi etik ve ahlaki kurallarla bağdaştırmaktadır? Kendisini Zahid Akman'ın emrine veren bir kişi bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın, demokratik ahlak dersi vermeye kalkmasın.”

Haberin Devamı

ARINÇ NE DEMİŞTİ

Bülent Arınç, dün AK Parti Gençlik Kolları toplantısında Kılıçdaroğlu için "Yalancı kahramanlar ortaya çıkabilir. Birilerinin şişirmesiyle, reklamasyonla bazı insanlar çıkabilir. Bir zamanlar Gandhi diye gösterilen bir adam vardı. Şimdi, dandi oldu. Ama seçim öncesi, Gandhi düşüncesi birilerini parlatmaya yönelik seçim malzemesiydi. Yolsuzluklarla mücadele eden bir kahraman...'' ifadelerini kullandı.

Gandhi'nin uzun yürüyüşe çıkmış biri olduğunu kaydeden Arınç, "Bunun yürüyüşü bizim genel merkezden Şahane'ye kadar bile sürmedi" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!