'Daniel gidecek, geri gelecek'

Güncelleme Tarihi:

Daniel gidecek, geri gelecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2009 12:03

Turist olarak geldiği Van'ı beğenerek, 2 yıl önce Gevaş ilçesine yerleşen ve Türk vatandaşı olan İngiliz asıllı Daniel Kropacek (20), askere uğurlandı. Arkadaşları, İngiliz genci ''Daniel gidecek, geri gelecek'' sloganları ile uğurladı...

Haberin Devamı

İNGİLİZ GENÇ ASKERE BÖYLE UĞURLANDI

Annesi, babası ve kardeşleri ile birlikte 2 yıl önce gezme amaçlı Van’a gelen ve Gevaş İlçesi’ndeki Akdamar Adası’nın gezdikten sonra gördüğü sıcak ilgi ve doğal güzellikler karşısında etkilenen Daniel Kropacek, ilçede kalmaya karar verdi. İlçedeki bir restoranda iş bulan ve 2 yıldır burada garson olarak çalışan Kropacek, 1 yıl önce de Türk vatandaşı olup, adını Ömer olarak değiştirdi.

Annesi Türk, babası İngiliz olan Ömer, çalıştığı işyerinin sahibi İbrahim Alkan ve arkadaşları tarafından askere uğurlandı. Ömer, vatani görevini Antakya’da yapacağını belirterek büyük bir mutluluk içerisinde olduğunu söyledi. Türkçeyi, gelenek ve göreneklerini öğrendiğini belirten Ömer Kropacek, “Van’da karşılaştığım sıcak ilgili, kalmama neden oldu. Türkçe’yi öğrendikten sonra Türk vatandaşı olmak için girişimde bulundum. Ömer adıyla da Türk kimliğimi aldım. Hayatımdaki bu değişikliliklerin ardından da her Türk vatandaşı gibi askere gitmek istedim. Değişik duygular içerisindeyim ve mutluyum” dedi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!