Bakanlık: Yeni yer Avrupa standardının üzerinde

Güncelleme Tarihi:

Bakanlık: Yeni yer Avrupa standardının üzerinde
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2009 00:41

Adalet Bakanlığı, PKK elebaşısı Abdullah Öcalan’ın birçok ilde protestolara neden olan İmralı Cezaevi’ndeki yeni yerinin görüntülerini dün basına dağıttı.

Haberin Devamı

ÖCALAN'IN KÜÇÜK DENİLEN ODASININ FOTOĞRAFLARI

ÖCALAN BURADA KALIYOR / WEB TV

 

Bakanlık cezaeviyle ilgili şu bilgileri verdi: “İmralı’da geçen ay inşaatı tamamlanarak kullanıma alınan cezaevi binası. Birleşmiş Milletler (BM) Minimum Cezaevi Standart Kuralları ile Avrupa Konseyi Cezaevi Kuralları’nın üzerinde bulunmaktadır. Öcalan’ın kaldığı eski oda 11.98 metrekare, nakledildiği yeni cezaevindeki odası ise 11.81 metrekaredir. Hükümlünün, 6-7 metrekarelik bir odada tutulduğu, havalandırma penceresinin yetersiz olduğu iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Öcalan’ın tutulduğu odanın penceresi yerden yaklaşık 1 metre yükseklikte ve standart bir penceredir. Cezaevi 24 metrekare büyüklüğünde ayrı havalandırma alanlarına sahip. Altı tek kişilik oda ile ortak havalandırma alanına açılan yine tek kişilik üç oda var. Cezaevindeki tüm odalar aynı büyüklükte ve toplam 4 bin 284 hükümlü ve tutuklunun kaldığı diğer 13 F tipi yüksek güvenlikli cezaeviyle aynı standartlara sahiptir.
Hükümlüler, diğer F tipi cezaevlerinde olduğu gibi 32 metrekarelik spor odası, 20 metrekarelik hobi odası ve aynı büyüklükteki derslikten yararlanabiliyorlar.

Öcalan’ın İmralı’da kaldığı yeni cezaevinde 32 metrekarelik spor odası yer alıyor. Bu odada mahkûmlar masa tenisi oynayabiliyor. Spor odasından disiplin cezası almamış hükümlüler yararlandırılıyor. Hobi ve sohbet odası ise 32 metrekare. Hükümlüler, haftada 10 saat bu haktan yararlanıyor. 20 metrekarelik derslikte istek halinde eğitim ve bilgilendirme yapılıyor. Avukatlarla görüşme odasında açık görüş yapılıyor. Belge alışverişi yasak. Avukat ve hükümlü arasında herhangi bir engel bulunmuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!