Aynı durak, yine kaza: 4 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Aynı durak, yine kaza: 4 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 13:05

BURSA'da, Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkan otomobilin çarpmasıyla 5 kişinin yaşamını yitirdiği otobüs durağında bir dehşet daha ucuz atlatıldı. Kontrolden çıkan otomobilin daldığı durakta otobüs bekleyenler son anda kaçarak canlarını kurtarırken, otomobildeki 4 kişi yaralandı. Sık sık kazaların meydana geldiği otobüs durağı ise bu sabah kaldırıldı.

Haberin Devamı

5 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Dün saat 19.00 sıralarında, asker eğlencesine çıkan gençlerin tur attığı 16 S 389 plakalı otomobilin sürücüsü 36 yaşındaki Turgut Kömürcü, bir başka aracın kendisini sıkıştırması nedeniyle direksiyon kontrolünü kaybederek Bursa- İzmir karayolu üzerindeki Küçüksanayi Metro İstasyonu önünde, 4 gün önce 5 kişiye mezar olan otobüs durağına girdi. Önceki kazanın izlerinin hala bulunduğu otobüs durağının bu defa ayakta kalan kısımları da yerle bir olurken, durak çevresinde panik yaşandı. Durakta bekleyen fren seslerini duyup son anda kaçışarak canlarını kurtarırken, araç içinde bulunan Turgut Kömürcü ve arkadaşları Serdar Tuna (29), Talat Türkmen (22) ile Salih Kazancı (22) yaralandı. 4 yaralı, olay yerine çağrılan ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Haberin Devamı

‘DURAĞA YAKLAŞMAYA KORKUYORUM’

Ölüm durağında yaşanan dehşet dakikaları sırasında ölümle burun buruna gelenler, burada meydana gelen kazalara tepki gösterdi.

Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan ve işinden evine döndüğünü söyleyen Zeynep Çetin, bayramda meydana gelen kazada aynı durakta teyzeleri Cevriye Tokpınar ve Resmiye Yurteri'yi kaybettiğini belirterek, “Artık bu otobüs durağına yaklaşmaya bile korkuyorum” dedi.

Kazadan canlarını zor kurtaran diğer kişiler de 5 kişinin öldüğü kazadan daha önce de sık sık yasaralnmalı ve maddi hasarlı kazaların meydana geldiği bu durakta artık gerekli önlemlerin alınmasını istedi.

Bugün sabah saatlerinde ise belediye görevlileri, iki kazanın da izlerini taşıyan bu durağı tamamen kaldırdı. Yolcular, otobüs ve diğer toplu taşıma araçlarını artık burada beklemeyecek.

VALİ YARDIMCISI İNCELEMİŞTİ

Vali Şahabettin Harput, geçen salı günü, bu durakta Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube yetkililerinden bilgi almıştı. Kazanın şehirlerarası karayollarının şehir içinde kalan bölümlerindeki otobüs duraklarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ortaya çıkardığını ifade eden Vali Harput, “Otobüs duraklarının yola yakınlığı ya da uzaklığı, bulunduğu yerin viraj veya rampa olup olmadığı, daha güvenli bir biçimde etrafının korkuluklarla kapatılıp kapatılmayacağı gibi değişik yönleri yetkililer tarafından değerlendiriliyor. Sadece bu durak değil, ilimizdeki tüm benzeri duraklar incelemeye alınacak” diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTELİ SÜRÜCÜ TUTUKLANMIŞTI

Kurban Bayramı'nın üçüncü günü meydana gelen kazada, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Atıl Arda Yavuz'un kullandığı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak Bursa- İzmir karayolu üzerinde bulunan otobüs durağına dalmış, durakta bekleyen Semra Çetin (47), Resmiye Yurteri (65), Ebru Candaş (21), Serpil Dikici (43) olay yerinde, Cevriye Tokpınar (51) da kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Sürücü Atıl Arda Yavuz dün çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!