6 boş oturma müdürü

Güncelleme Tarihi:

6 boş oturma müdürü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2009 11:14

Çorum Belediyesi'nde yargı kararıyla görevlerine iade edilen 6 müdür yetkileri elinden alınarak, telefonu dahi olmayan bir odaya konuldu.

Haberin Devamı

Çorum Belediye Başkanı AK Partili Muzaffer Külcü'nün, geçen nisan ayında  yerlerini değiştirip, temmuz ayında da görevden aldığı 6 müdür, İdare Mahkemesine açtığı dava ile 6 Kasım’da görevlerine iade edildi. Ancak, eski makamlarına giden müdürler, kapı kilitleri değiştirildiği için odalarına giremedi. Bilgisayarı ve telefonu olmayan tek odaya yerleştirilen 6 müdür, geçen hafta Başkan Muzaffer Külcü ve Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya hakkında, ‘yargı kararlarını yerine getirmeme’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ iddiasıyla Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Geçen Nisan ayında Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün emriyle Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yaşar Tortum Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü, Zabıta Müdürü Murat Berksun Mezarlıklar Müdürü, Temizlik İşleri Müdürü Ekrem Eren Hukuk İşleri Müdürü, Hal Müdürü Tuncer Baykal Otobüs Terminali Müdürü, Mezarlıklar Müdürü Haşim Avcı Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürü, Otobüs Terminal Müdürü Bekir Çakmak da Hal Müdürü olarak görevlendirildi. Geçen Temmuz ayında da bu 6 müdür görevlerinden alınıp, birimlerine uzman olarak atandı. Bu duruma tepki gösteren müdürler, Çorum İdare Mahkemesi’ne dava açtı. Mahkeme yürütmeyi durdurma kararı vererek müdürlerin tekrar müdürlük kadrosuna iadelerine karar verdi. Hukuk İşleri Müdürü Ekrem Eren, “Mahkemeyi kazandıktan sonra biz 6 arkadaş daha önce kullandığımız makam odalarımıza gittik. Ancak kapı kilitleri değiştirilmişti. Bizlere bilgisayar ve telefon bulunmayan tek oda tahsis edildi” dedi. Boş masa ve sandalyelerin olduğu odanın kapısına müdürlerin adı da yazıldı.

BELEDİYENİN İTİRAZI REDDEDİLDİ

Müdürlerin göreve geri dönmelerinin ardından Çorum Belediyesi Avukatı Seher Yetişgen geçen Ekim ayında en yakın olması nedeniyle Kırıkkale Bölge İdare Mahkemesi’ne, Çorum İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma ve göreve iade kararına ilişkin iptal başvurusunda bulundu. Çorum Belediyesi tarafından gönderilen yazıda, müdürlerin ‘heyecan ve motivasyonlarını kaybetmeleri nedeniyle, uzman olarak faydalanılmalarının uygun görüldüğü’ belirtildi. Ayrıca idarenin işleminin yetki, şekil ve maksat yönünden hukuka uygun olduğu savunuldu. Kırıkkale Bölge İdare Mahkemesi’nin geçen hafta taraflara ulaşan kararında ise Çorum Belediyesi’nin iptal başvurusu red edildi. Çorum İdare Mahkemesi’nin kararında hukuka aykırılık olmadığı belirtildi.

MÜDÜRLERDEN SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU

Tek bir odada  görev yapmaya başladıklarını söyleyen Hukuk İşleri Müdürü Ekrem Eren, kendilerine karşı baskı ve taciz (mobbing) uygulandığını, bu nedenle Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve Başkan Yardımcısı Nurettin Karakaya hakkında Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘idari yargı kararlarını yerine getirmemek, anayasanın idari yargılama usul kanunu maddelerine aykırı hareket etmek ve görevi kötüye kullanma’ nedeniyle suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. 6 müdür, haklarını savunacaklarını ve yargı sürecini devam ettireceklerini kaydetti. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise konuyla ilgili görüşmek istemediğini belirterek açıklama yapmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!