"Derya'yı denizde boğdular"

Güncelleme Tarihi:

Deryayı denizde boğdular
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 12:38

ÇATALCA'da kuaförlük yapan 17 yaşındaki Derya Çınar, erkek arkadaşı ile gittiği Akvaryum Koyu'nda hayatını kaybetti.

Derya Çınar'ın babası Mustafa Çınar, yüzme bilmeyen kızının tehlikeli olan koyda denize girmesinin şüphe uyandırdığını söyledi. Mustafa Çınar, kızı Derya'yı erkek arkadaşı Volkan G.'nin denize atarak öldürdüğünü ileri sürdü. Volkan G.'nin kıyıdan koşarak kaçarken görüldüğünü söyleyen Mustafa Çınar, “Bir kişi sevdiğini denizde can çekişirken bırakıp kaçmaz. Volkan kızımı öldürmüş olmasa bile yardım etmeyerek ölümüne yol açtı” dedi.

“İŞE GİDİYORUM” DEDİ ANCAK...

Derya, 8 Temmuz sabahı “İşe gidiyorum” diyerek evden çıktı. Ancak Derya işyeri yerine 23 yaşındaki erkek arkadaşı Volkan G. ile Çatalca yakınlarındaki Akvaryum Koyu'na gitti. Çevredekiler Derya ile Volkan G.'yi kıyada gezerken gördü. Bir ara Volkan G.'nin koştuğunu fark eden çevredekiler ile cankurtarlar jandarmaya haber verdi.

Bir süre sonra Derya Çınar'ın denizden cesedi çıkarıldı. Jandarma ekipleri Volkan G.'yi gözaltına aldı. Volkan G. ifadesinden sonra savcılık tarafından serbest bırakıldı. Savcılık, soruşturmanın devamı için Derya Çınar'ın ölüm nedenini açıklayancak olan Adli Tıp Kurumu raporunun gelmesini bekliyor. Rapor suda boğulma şeklinde olursa dosya kapanacak. Şüpheli bir durum karşısında ise soruşturma sürdürülecek.

Derya'nın babası bu beklemem süresinde Volkan G. hakkında yardım etmek yerine kızını bırakıp kaçtığı için madde ve manevi tazminat davası açtı. Mustafa Çınar, davanın ilk duruşmasını bekliyor.

KIZIM YÜZME BİLMİYOR

Mustafa Çınar “Şüphelerim olduğu için olayın peşini bırakmayacağım. Büyük kızım Gamze Çınar, 2 yıl önce Serkan D. ile kaçarak evlendi. 6 ay evli kaldılar, anlaşamayıp ayrıldılar. Kızım benim evime geri döndü. Serkan D. ile sorunlar yaşadık, mahkemelik olduk. Derya'nın Volkan G. ile görüştüğünü duyunca kızımı uyardım. Volkan G. ile Serkan D. çok samimi arkadaşlar. 'Benden intikam almak için sana bir şey yaparlar' dedim” dedi.

SİM KARTLARI SİLİNDİ

Mustafa Çınar, “Bu halde çok tehlikeli bir yerde denize götürüldü. Bu kuşkulanmam için yeterli bir neden. Sevgilisi olay yerinde koşarak uzaklaşmış. Kızımın telefon sim kartları ve fotoğraf makinesi Volkan G.'nin babası tarafından bana 2 gün sonra getirildi. SİM kartlar silinmişti. Fotoğraf makinesinin içinde de film yoktu. Bunlar da beni şüphelendiriyor” diye konuştu. Mustafa Çınar şunları da söyledi:

“Kızının yanında çalıştığı kuaför Sevgi K., Derya sık sık telefonda konuştuğu ve Volkan G. kuaför salonuna gelmesi için beni aradı. ‘Kızını kovacağım' dedi. Derya 'Sevgi abla Volkan'dan para alırken iyiydi' dedi. Sevgi K. cenaze günü 'Ben herşeyi biliyorum' dedi. Acaba olaylara göz mü yumdu? Birçok kişi kızımın kuaförde Volkan tarafından dövüldüğünü söylüyor. Ama hiç kimse şahitlik yapmıyor. Burası küçük yer. Herkes birbirini tanıyor. Her gün böyle şeyler oluyor aklımdan geçmeyen şeyler benimde başıma geldi kızlarımız ölüyor onların yaşama hakkı yok mu? Denize düşen bir insan, arkanı dönüp kaçamazsın.”

ÖLDÜRESİM GELİYOR

Yakın arkadaşı Sevgi Y. (15) de verdiği ifadesinde Volkan G.'nin Derya'yı tehdit ederek dövdüğünü belirtti. Sevgi Y., “Derya ile Volkan'ın çok mutlu bir ilişkisi yoktu. Derya ayrılmak istese de Volkan'dan korktuğu için ayrılamıyordu. Volkan oldukça sinirliydi. Her gece mutlaka alkol alırdı. Benim yanımda pek çok kez Derya'nın üzerine yürüdü. Volkan olaydan 2 gün önce beni arayarak Derya ile aralarının kötü olduğunu söyledi. Hatta 'Arkadaşlarını iyi seç. Kendimi zor tutuyorum. Gidip onu öldüresim geliyor' dedi. Ben Volka'nın sinirlenip deryayı denize itebilmiş olacağını düşünüyorum” diye ifade verdi.

ONU KURTARMAYA ÇALIŞTIM

Volkan G. ise ifadesinde “Derya benim sevgilimdi. Evlenmeyi düşünüyorduk fakat Derya'nın babası izin vermedi. Denize girmek için Çilingoz'a gittik. Denize girdik.” dedi. Volkan G., şunları söyledi:

“Arabada ben yarım saat uyudum. Tuvalete gitmek istediğini söyledi. Akvaryum koyuna gittik. El ele tutuşu sahilde yürüdük. Kayaların ayağına battığını söyleyince kucağıma aldım. Aramızda hiçbir problem yoktu. Derya kayanın üstündeyken ayağı kaydı. Denize düştük. Ben kayaya tutunup dışarı çıktım. Derya gülüyordu. Hiçbir şekilde bağırmadı. Derya'nın su yuttuğunu tahmin ediyorum.

1,5 senedir beraberiz çok sık kavga ederdik ama birbirimizi seviyorduk. Bir gün Derya ile yapmış olduğumuz bir kavgadan sonunda Sevgi Y. ile dertleşirken ona 'Arkadaşlarını iyi seç. Kendimi zor tutuyorum. Gidip onu öldüresim geliyor' dedim. Fakat bu sözler öfke anında söylenmiş sözlerdi. Ben kesinlikle Derya'nın ölümüne sebebiyet vermedim. Onu kurtarmaya çalıştım.

Subaşı köyünde alışveriş yaparken şarjının olmadığını söyleyerek telefonlarımı istedi. İki telefonumu verdim. İki hattını da telefonlarıma taktı. Derya boğulduktan sonra olayı bildirmek için kendi hatlarımı taktım. Derya'nın hatları cebinde kalmış. Babam daha sonra hatları Derya'nın babası Mustafa Çınar'a verdi. Fotoğraf makinesinin filmi zaten yoktu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!