Vekillerle gümrük görevlileri arasında tartışma

Güncelleme Tarihi:

Vekillerle gümrük görevlileri arasında tartışma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 08:21

AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca ile Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur, Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda görevli memurlarla ‘çok bekletme’ nedeniyle tartışma yaşandı.

Haberin Devamı

Hac dönüşü, Suriye üzerinden otomobilleriyle yurda giriş yapmak isteyen milletvekilleri Faruk Koca ve Mustafa Cumhur, Cilvegözü Gümrük Kapısı'nda gümrük işlemlerinin yapıldığı bilgisayardaki arıza nedeniyle çok bekletilince sinirlendi. İddiaya göre, AK Parti'li Koca ve Cumhur, gümrükte görevli gümrük muhafaza memurları ve polislerle tartıştı. Kısa süren tartışmanın ardından milletvekilleri, işlemleri yapılarak gümrükten geçti. Tartışma üzerine, adları açıklanmayan gümrük muhafaza memurları ve polisler, kendilerine tokat atıldığını iddia ederek tutanak düzenlettirdi. Memurlar ayrıca gümrüğün güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesini istedi.

KAMERA GÖRÜNTÜSÜ VALİLİKTE
Milletvekili Mustafa Cumhur, gümrük kapısında gereksiz yere bekletildiklerini belirterek, “Gümrükte bize ve diğer vatandaşlara kötü davranıldı. Polis ve gümrük görevlilerinin keyfi davranışlar içinde olduklarını görünce uyarmak istedik. Küçük bir tartışma yaşandı, tokat atmadık. Asıl mağdur olan bizleriz” dedi.

Haberin Devamı

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise Suriye tarafındaki gümrük işlemlerinin yapıldığı bilgisayarlardaki arıza nedeniyle yığılma meydana geldiğini söyledi. Çok bekleme nedeniyle milletvekillerinin memurlarla tartışma yaşadığını kaydeden Lekesiz, “Milletvekilleri, Suriye gümrüğünden kaynaklanan hatadan dolayı her iki gümrük kapısında da bekletildikleri için bir hayli sinirlenmişler. Milletvekilleri, burada görevlilerle küçük bir tartışma yaşamış. Olayları bizler de araştırıyoruz” diye konuştu.

Bu arada, gümrük kapısındaki güvenlik kamerası görüntülerinin Valilik görevlileri tarafından alındığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!