Yüksekova yine karıştı

Güncelleme Tarihi:

Yüksekova yine karıştı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2009 10:26

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde dün PKK'nın kuruluş yıldönümü ve Öcalan'ın cezaevi koşullarını gerekçe göstererek polisle çatışan göstericiler, bugün de eylemlerini ve protestolarını sürdürdü. Yollara barikat kurararak slogan atan PKK yandaşlarına, polis müdahale etti. Göstericiler yapılan müdahaleye taş atarak karşılık verdi. Okullarına gitmek için yola çıkan öğrencileri ise göstericilerin attığı taşlardan polis korudu. DTP’nin Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde düzenlediği mitinge katılanlar da polisle çatıştı. Ara sokaklara dalan göstericileri durdurmak için polis gaz bombası attı, tazyikli su sıktı.

Haberin Devamı

YÃœKSEKOVA'DA KORKUTAN GERGÄ°NLÄ°K / WEB TV   Â

 

YÜKSEKOVA SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

 

ÅžEMDÄ°NLÄ°'DE KEPENKLER KAPALI

 

Sabah saatlerinden itibaren 200-300 kişilik bir grup, Cengiz Topel Caddesi üzerinde toplantı. İşyerlerinin kısmen açık olduğu ilçede, DTP İlçe Başkanı Nazif Ataman, Belediye Meclis üyeleri ve parti yöneticileri ilçe merkezine gelerek esnafın işyerlerini açmasını, toplanan kalabalığın da dağılmasını istedi. Ancak cadde üzerinde toplanan gruplar dağılmadı. Cadde ve sokak aralarına barikatlar kurarak sloganlar atan grupların dağılması için bu kez polis uyarıda bulundu. Ancak polisin bu uyarılarına göstericiler taşla karşılık verdi. Çıkan olaylar üzerine ilçedeki tüm işyerleri kepenklerini kapattı. Polis toplanan göstericileri gazbombası kullanarak dağıtmaya çalışıyor.

 

Haberin Devamı

ÅžEMDÄ°NLÄ°'DE KEPENKLER KAPALI

Bu arada, Hakkari'nin İran ve Irak'a sınırı bulunan Şemdinli İlçesi'nde de kepenkler bugün açılmadı. Yüksekova'da gerginlik yaşanırken, polis geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı.


5 GÖZALTI

Hakkari’nin Yüksekova İlçesi'nde dün başlayan ve bugün sabah saatlerinde tekrar izinsiz gösteri yapan gruplar, Cengiz Topel Caddesi ve Şemdinli yolunda ateş yakıp barikat kurarak, polise taş ve molotof kokteyli attı. Olaylara karışan göstericilerden 5'i gözaltına alındı. İlçe merkezinde olaylar yatışırken, bazı grupların sokak aralarında ateş yakıp, slogan attığı dikkat çekti.

 

DTP'LÄ°LERDEN POLÄ°SE TAÅž

 

DTP’nin bugün Ağrı'nın Doğubeyazıt İlçesi'nde düzenlediği mitinge katılanlar, polisle çatıştı. Ara sokaklara dalan göstericileri durdurmak   için polis gaz bombası attı, tazyikli su sıktı.

Doğubayazıt’ta bugün saat 12.00’de DTP ilçe başkanlığı tarafından Büyük Ağrı Caddesi'nde bir miting düzenlendi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı mitingde Mahmur Kampı'ndan gelen 4 4 PKK'lı da konuşma yaptı. Bu sırada yaklaşık 40 kişilik grup, Emniyet Müdürlüğü'ne saldırmak istedi. Çevrede güvenlik önlemi alan polisin müdahale etmesiyle çatışma başladı. Yüzlerini maskeleyen göstericiler polise taş attarken, polis de göstericileri dağıtmak için tazyiekli su sıktı ve gaz bombası attı. Polise Ağrı kent merkezinden takviye kuvvet gönderildi.

Sokak aralarına kaçan göstericilerle polis arasında yer yer kovalamacalar yaşanırken, polisin, bazı yerlere barikat kurduğu gözlendi.

Yetkililer, olayların henüz durmadığını, gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!