Diyarbakır'da PKK'ya tepki eylemi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda PKKya tepki eylemi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2009 14:07

Diyarbakır'daki, ‘İslami dernekler' ve bazı sendika üyelerinden oluşan yaklaşık 1000 kişi, terör örgütü PKK'nın 31'inci kuruluş yıldönümünde izinsiz gösteri yapıp, AK Parti'nin yanı sıra Şura-Der Derneği binasına molotof kokteyli atılmasını protesto etti. Hizbullah ve şeriatı simgeleyen bayrakların açıldığı eylemde, Kuran-ı Kerim taşıyanlar tekbir getirip, saldırıyı gerçekleştirenleri kınadı.

Haberin Devamı

EYLEMDEN FOTOĞRAFLAR

Diyarbakır'da önceki gün korsan gösteri yapan bir grubun, Şura-Der'e molotofkokteyli saldırıda bulunması ‘İslami dernekler' ve aralarında Enerji Bir Sen, Sağlık Sen'in de bulunduğu sendikalar tarafından protesto edildi. Dernek binası önünde toplanan yaklaşık 1000 kişi, tekbir getirip Hizbullah bayrakları açtı. Kuran-ı Kerim taşıyan protestocular, ‘Zalimler için yaşasın cehennem', ‘Ey alçak sabrımızı taşırma' ve ‘Kuran'a uzanan eller kırılsın' sloganları attı. Şeriatı simgeleyen bayrak ve flamaların açıldığı eylemde, kadın ve erkekler yaklaşık 2 metrelik uzaklıkta durarak protestolarını sürdürdü.

Çocukların da yer aldığı eylemde konuşan Şura-Der Başkanı Abdulhakim Demir, İslam ve Müslüman halkına yaptıkları hizmetlerden rahatsızlık duyanların derneklerine saldırıyı gerçekleştirdiklerini söyledi.



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!