Bayramlar geçiyor eziyet bitmiyor

Güncelleme Tarihi:

Bayramlar geçiyor eziyet bitmiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2009 00:00

Kurban Bayramı’nın ilk gününde Türkiye’nin dört bir yanında yine tanıdık manzaralar vardı. Şanlıurfa'da kaçan boğa cadde ortasında kesilmeye çalışıldı. Boğanın Ayak bilekleri ve boynuna bıçak vurulmasına vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Kasaba ise 969 TL idari para cezası verildi.

Haberin Devamı

ŞANLIURFA'DA KURBAN VAHŞETİ

BOĞAZ KAN GÖLÜNE DÖNDÜ 

İŞTE BOĞAZ'IN SON HALİ / WEB TV   

  

VAHŞETE 969 TL CEZA

Şanlıurfa'da kesime götürülerken kaçan kurbanlık bir boğayı elektrik direğine bağlayarak ayak bilekleri ve boynuna attığı bıçak darbesiyle etkisiz hale getiren kasaba 969 TL idari para cezası verildi.

Alınan bilgiye göre, görüntülerin basında yer almasının ardından harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kasap M.H.Ç'yi sabah saatlerinde evinden alarak Yenişehir Polis Merkezine getirdi.

Burada 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun “Hayvanların kesilmesi; dini kuralların gerektirdiği özel koşullar ile hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmak, acımasız ve zalimce işlem yapmak, dövmek, aç ve susuz bırakmak” gibi hükümlerini kapsayan 12. ve 14. maddeleri gereği 900 TL ceza uyguladı.

Haberin Devamı

Zabıta Müdürlüğü ekipleri de Kabahatler Kanununun ilgili maddesi gereği kasaba 69 TL para cezası kesti. Kasap M.H.Ç, işlemlerin tamamlanmasının ardından serbest bırakıldı.

Şanlıurfa'da dün kesime götürülürken kaçan, birkaç kez uyuşturucu iğne yapılarak sakinleştirilmeye çalışılan ve elektrik direğine bağlanan boğanın, ayak bilekleri ve boynuna atılan bıçak darbesiyle etkisiz hale getirilmeye çalışılmasına tepki gösteren bazı vatandaşlar, hayvan sahipleri ve kasapla tartışmıştı.



Kaçan hayvanları zapt etmek için eziyete varan yöntemler kullanıldı. ‘Acemi kasaplar’ rastgele kurbanlıkları boğazlarken, bıçak, satır ve baltayla 2 bin 365 kişi kendini yaraladı. Kurban kesimi sırasında kalpten ölen ve beyin kanaması geçirenler de oldu.

ANTALYA’da kesim yerine götürülürken kamyonetten atlayan dana, 1.5 saat süren kovalamaca sonunda girdiği bir evin avlusunda yakalandı. Dananın boynuz darbeleriyle yaralanan sahibi Cuma Bozoğlan da hastaneye kaldırıldı.

Rize’de dananın ayak darbesiyle başından yaralanıp 2 metre yüksekten düşen Ömer Faruk Doğanay, beyin kanaması riskine karşı tedavi altına alındı.

Rize’de oturan Ahmet Balcı (62), kurban kestikten sonra kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan Balcı, öldü.

Trabzon’un Pelitli Beldesi Konaklar Mahallesi’nde bir arkadaşının kurbanını kesen 48 yaşındaki Seyfettin Şentürk, dinlendiği duvarın üstünden düşüp beyin kanaması geçirdi, hastanede öldü.

Sivas’ın Esentepe Mahallesi’nde Mustafa Karslı (75), kurban kesimine başladığı sırada rahatsızlandı. Hastaneye kaldırılan Karslı’nın beyin kanaması geçirdiği belirlendi.

Kayseri’nin Yeşilhisar İlçesi’nde çiftçi Ali Ekber Karga (45), kestiği kurbanın etinden pişirip yemeye başladı. Ancak iri bir parça Ali Ekber Karga’nın boğazına takıldı. Hastaneye kaldırılan Karga yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

2 bin 365 acemi kasap yaralandı

161 yaralıyla Erzurum başta olmak üzere Türkiye’de 2365 kasap iş kazasına uğradı. 103 kişinin yaralandığı Kayseri’de hastaneye kaldırılan bir kasap.

Çocuklar her şeyi gördü

Uzmanlar uyarmıştı. “Kurban kesilirken gören çocuğun psikolojisi bozuluyor, 12 yaşına kadar çocuklar kesimi görmemeli” diye. Uyarılara rağmen çocuklar oradaydı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!