1954 acemi kasap hastanelik oldu

Güncelleme Tarihi:

1954 acemi kasap hastanelik oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2009 17:56

Yurdun çeşitli yerlerinden kurban kesmeye çalışırken yaralanan bin 954 kişi, hastaneye başvurdu. Rize ve Konya'da kurban kesimi sırasında kalp krizi geçiren 2 kişi öldü.



-DERLEME
Gün içinde geçilen “Acemi Kasaplar Hastanelik Oldu” haberlerini derleyerek yayımlıyoruz.
Saygılarımızla,
27.11.2009
(A.A)

-ACEMİ KASAPLARLAR HASTANELİK OLDU
-YURDUN ÇEŞİTLİ YERLERİNDE KURBAN KESMEYE ÇALIŞIRKEN YARALANAN
1954 KİŞİ HASTANELERE BAŞVURDU
-RİZE VE KONYA'DA KURBAN KESİMİ SIRASINDA KALP KRİZİ GEÇİREN
2 KİŞİ ÖLDÜ
-SİVAS'TA KURBAN KESİMİ SIRASINDA BEYİN KANAMASI GEÇİREN KİŞİ İLE ELİNE
Rize'nin Çayeli ilçesi Çilingir köyünde oturan Ahmet Balcı (62), kurban kestikten sonra kalp krizi geçirdi. Çayeli İsakoğlu Devlet Hastanesine kaldırılan Balcı, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

KONYA

Konya Numune, Meram Eğitim ve Araştırma ile Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi hastanelerine el, parmak ve ayak kesiği nedeniyle 100 kişi başvurdu. Öte yandan, merkez Karatay ilçesi Saraçoğlu Mahallesi'nde oğulları kurban kestiği sırada rahatsızlanan Musa Verim (76), Konya Numune Hastanesine kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği belirlenen Verim, kurtarılamadı.

İSTANBUL

İstanbul'da bayramın ilk günü kurban kesimi sırasında yaralanan 538 kişi hastanelere başvurdu. Hastane yetkilileri, yaralılardan çoğunun tedavisinin ayakta yapıldığını bildirdi.

KOCAELİ

Kocaeli'de kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan 33 kişi Kocaeli Devlet Hastanesine, 8 kişi ise SEKA Devlet Hastanesine müracaat etti. Yaralanan 41 acemi kasabın bir bölümü ayaktaki tedavisinin ardından taburcu edilirken, bazıları da genel cerrahi ve ortopedi servislerine gönderildi.
Kesmeye çalıştığı boğanın üzerine devrilmesi sonucu sol bacağı kırılan bir kişi de Kocaeli Devlet Hastanesine sevk edildi.

SİVAS

Sivas'ta kurban kesimi sırasında yaralanan 145 kişi çeşitli hastanelere başvurdu. Sivas'ın Esentepe Mahallesi'nde Mustafa Karslı (75), kurban kesimine başladığı sırada rahatsızlanarak Numune Hastanesine getirildi. Karslı'nın beyin kanaması geçirdiği belirlenerek ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edildi.

Hilmi Özdemir (80) adlı vatandaşın üzerine de keseceği tosun düştü. İbrahim Uyumaz'ın ise kurban kestiği sırada eline dolanan ip, bir parmağının kopmasına neden oldu. Özdemir ve Uyumaz, CÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine tedavi altına alındı.

DENİZLİ

Denizli ve Servergazi Devlet Hastaneleri, Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ile diğer sağlık kuruluşlarına el, parmak ve ayak kesiği nedeniyle başvuranların sayısı 110'a ulaştı.

ESKİŞEHİR

Eskişehir'de kurban keserken yaralanan 47 kişi Eskişehir Devlet Hastanesine, 28 kişi Yunusemre Devlet Hastanesine, 5 kişi de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine başvurdu.

ERZURUM, KARS, ERZİNCAN, ARDAHAN, IĞDIR VE BİNGÖL

Erzurum, Kars, Erzincan, Ardahan, Iğdır ve Bingöl'de kurban keserken yaralanan toplam 66 kişi, hastanelere müracaat etti. Erzurum'daki Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesinde 9, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 10 ve Palandöken Devlet Hastanesinde 7 kişi olmak üzere 26 kişiye acil servislerde gerekli müdahale yapıldı. Kars Devlet Hastanesinde 18, Erzincan Devlet Hastanesinde 12, Ardahan Devlet Hastanesinde 7, Iğdır Devlet Hastanesinde 2 ve Bingöl Devlet Hastanesinde de 1 kişi tedavi edildi.

SAMSUN

Samsun'da kurbanlarını kesmek isterken yaralanan 52 kişi, Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma, Samsun Gazi Devlet ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerine başvurdu. Kesim sırasında elini, kolunu ve bacağından yaralanan acemi kasaplar, ayaktaki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

ADAPAZARI

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde kurban keserken yaralanan 18 kişiye, Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müdahale edildi. Bu kişilerin bazılarının ayakta tedavi edildiği, bazılarının tedavisinin sürdüğü bildirildi.

BOLU

Bolu'da 220 kişinin kurban keserken çeşitli yerlerinden yaralandı. Acemi kasaplardan birçoğu kendi imkanları ile hastanelerin acil servislerine başvururken, bazıları da 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye götürüldü.

ZONGULDAK, BARTIN VE KARABÜK

Zonguldak, Bartın ve Karabük'te kurbanlıklarını kesmeye çalışan 19 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Kesilmek istenen dananın üzerine düşmesi sonucu yaralanan bir kişi de Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bartın'da 12 kişi kurban keserken yaralandı, bir kişi de keseceği dananın darbesiyle yaralandı. Karabük'te ise kurban kesimi sırasında 4 kişi yaralandı. Kestiği hayvanının derisini yüzmek için asmak istediği askılı çengele kafasını çarparak yaralanan bir kişi ise hastanede müşahede altına alındı.

KÜTAHYA

Kütahya'da kurban keserken yaralandıktan sonra Devlet ve Evliya Çelebi Devlet Hastanelerine gelen yaklaşık 40 kişi, tedavileri yapılarak taburcu edildi.

YOZGAT

Yozgat'ta kurban keserken yaralanan 23 kişi hastaneye başvurdu. Acemi kasaplarının ayakta yapılan tedavilerinin ardından evlerine gönderildiği bildirildi.

TRABZON

Trabzon'un Of ilçesinde, akrabalarına ait evin önünde kurbanlık ineği kesmeye çalışan Ömer Faruk Doğanay (25), ineğin altında kaldı. Koluna ve başına aldığı darbelerle ağır yaralanan Doğanay, tedavi altına alındı.

MALATYA

Malatya'da hayvanları keserken yaralanan 120 kişi, Malatya Devlet ve Beydağı'ndaki devlet hastaneleri ile İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine başvurdu. Acemi kasapların bir bölümünün ayakta tedavi edildiği, bazılarının ise genel cerrahi ve ortopedi servislerinde tedavi altına alındığı bildirildi.

AYDIN

Aydın'da kurban kesimi sırasında yaralanan 80 kişiye, Aydın ve Atatürk Devlet Hastanelerinde müdahale edildi.

DÜZCE

Düzce'de çeşitli yerlerinden yaralanan 47 kişi, Atatürk Devlet Hastanesine başvurdu. Parmağını derin kesen bir kişi plastik cerrahi, gözünün hemen üzerinden bıçakla yaralanan kişi de göz hastalıkları servisinde tedavi altına alındı.
Öte yandan, bir kişi de kurbanlık hayvanın ayağına düşmesi sonucu yaralandı.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ ve ilçelerinde kurban keserken yaralanan 30 kişi, yaralandı. Tekirdağ'da 5, Çorlu'da 8, Çerkezköy'de 15, Malkara'da ise 2 kişinin elleri ve kollarından yaralandığı belirtildi.

ISPARTA

Isparta'da yaralanan 28 kişiye, Isparta Devlet, Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Gülkent Devlet hastanelerinde müdahale edildi. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

MUĞLA

Muğla ve Fethiye'de 19 kişi, kurban kesmeye çalışırken çeşitli yerlerinden yaralandı. Acemi kasaplardan birçoğu kendi imkanlarıyla hastanelerin acil servislerine başvurdu. Bazıları da 112 Acil Sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı. Yaralılar, Muğla ve Fethiye Devlet hastanelerinde tedavi edildi.

GAZİANTEP

Gaziantep'te, kurban kesmeye çalışırken yaralanan 90 kişi, hastaneye başvurdu. Yaralıların 25'i Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesinde, 35'i Şehitkamil Devlet Hastanesi'nde, 30'u ise 25 aralık Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

GÖLBAŞI İLÇESİ

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde kurban keserken elini ve ayağını yaralayan 47 kişi Gölbaşı Devlet Hastanesinin acil servisinde tedavi edildi.

VAN

Van'da kurban kesimi sırasında çeşitli yerlerinden yaralanan 25 kasap hastanelerde ayakta tedavi edildi.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da kesime götürülürken kaçan, birkaç kez uyuşturucu iğne yapılarak sakinleştirilmeye çalışılan boğa cadde ortasında kesilmeye çalışıldı.
Elektrik direğine bağlanan boğanın, ayak bilekleri ve boynuna atılan bıçak darbesiyle etkisiz hale getirilmeye çalışılmasına tepki gösteren bazı vatandaşlar, hayvan sahipleri ve kasapla tartıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!