İl il memurların uyarı eylemleri

Güncelleme Tarihi:

İl il memurların uyarı eylemleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 14:35

Türkiye Kamu-Sen ve KESK'in çağrısıyla yurdun çeşitli yerlerinde memurlar “uyarı grevi” yaptı.

Haberin Devamı

ÇANAKKALE
Türkiye Kamu-Sen Çanakkale İl Binası'nın önünde toplanan grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar “Sadaka değil toplu sözleşme”, “Parasız eğitim, parasız sağlık” diye slogan atarak yürüdü.
Türkiye Kamu-Sen Çanakkale İl Temsilcisi Cahit Kiper, burada yaptığı basın açıklamasında, 1 ay önce bugün iş bırakma eylemi yapacaklarına dair kararları açıkladıklarını hatırlatarak, 7 yıldır hükümetin siyasi ve ekonomik cenderesi altında ezilen her kesimin hislerine tercüman olacak bir ses beklendiğini söyledi.
Siyasi iradenin verdiği sözleri tutmadığını, attığı imzaların arkasında duramadığını ileri süren Kiper, iktidarın kamu görevlilerinin kazanılmış haklarını geriletmek ve yeni haklar vermemek için mücadele ettiğini savundu.
KESK Çanakkale Dönem Sözcüsü Necip Tokay ise grevin emekçilerin iktidara uyarısı olduğunu, bir an önce toplu sözleşme masasına oturulması gerektiğini belirtti.
Eylem, halay çekilmesinin ardından sona erdi.

TOKAT
Tokat'ta iş bırakan sendika üyeleri, slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.
Türkiye Kamu-Sen Tokat Temsilcisi Hakan Akkaya, burada yaptığı basın açıklamasında, bugün memur sendikacılığında yeni bir çığır açıldığını söyledi.
1 ay önce 25 Kasımda Türkiye Kamu-Sen olarak iş bırakma eylemi gerçekleştireceklerine dair karar aldıklarını ifade eden Akkaya, “Milletimiz, memurlarımıza tanınacak toplu sözleşme ve grev hakkının, memurlarımızın alım gücünün artırılmasının ekonomik hayatın her kesimine olumlu katkı yapacağının farkındadır.”
Bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

KONYA
Türkiye Kamu-Sen üyesi memurlar, ellerinde dövizlerle Hükümet Meydanı'nda toplandı. Kamu-Sen İl Temsilcisi Sadi Eriş, siyasi iradenin verdiği sözleri tutmadığını savundu.
Kamu-Sen üyeleri, temsili memur tabutuyla birlikte KESK tarafından yapılan iş bırakma eylemine destek vermek için Konya Defterdarlığına kadar yürüdü. KESK Dönem Sözcüsü Ali Ülkümen, burada yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde acil sağlık hizmetleri dışında memurların çalışmadığını belirtti.
Konya PTT Başmüdürlüğünün bahçesinde toplanan memurlar, 1 günlük iş bırakma eylemi öncesi grev pankartları asıp önlükler giydi.
Türkiye Kamu-Sen ve KESK'in çağrısıyla yapılan eyleme Birleşik Kamu-İş, BASK ve HAKSEN üyeleri de katılıyor.
“Uyarı grevi”ne Konya Numune Hastanesi çalışanlarından az kişinin katıldığı, sağlık hizmetlerinin aksamadan devam ettiği gözlendi.

BİTLİS
Bitlis merkez Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nun bahçesinde toplanan memurlar adına basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Şube Başkanı Kemal Gültekin, ekonomik kriz sonucu işsizliğin ve yoksulluğun arttığını söyledi.
Krizin toplumun geniş kesiminde yıkıcı etkileri giderek artırdığını, emekçilerin ve halkın sırtındaki yükün gün geçtikçe ağırlaştığını savunan Gültekin, hükümetin artık kamu emekçilerini oyalamaktan vazgeçmesi ve toplu sözleşmeye olumlu yanıt vermesi gerektiğini belirtti.
Açıklamanın ardından, memurlar olaysız dağıldı.

KIRKLARELİ
Kırklareli Devlet Hastanesinde toplanan Kamu-Sen, KESK, BASK ve HAKSEN'e bağlı kamu çalışanları, eylemden haberi olmadığı için hastanelere tedavi olmak amacıyla gelen vatandaşları eylemla ilgili olarak bilgilendiriyor. Vatandaşlardan özür dileyen kamu çalışanları, polikliniklerin hizmet vermediğini belirterek, geri dönmeleri konusunda uyarıyor.
Bazı vatandaşların memurlara destek verdiği, bazılarının ise eyleme tepki gösterdiği gözlendi.
Bu arada, Türkiye Kamu-Sen üyeleri de Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.
Türkiye Kamu-Sen adına açıklama yapan Enver Erdem, siyasi iradenin verdiği sözleri tutmadığını, attığı imzaların arkasında durmadığını belirtti.
Erdem, “Türk memuru toplu sözleşme ve grev hakkına giden yolda en büyük atılımı gerçekleştirdi. Sendikacılığa bir mihenk taşı daha eklendi. Gördük ki 7 yıldır hükümetin siyasi ve ekonomik cenderesi altında ezilen her kesim, hislerine tercüman olacak bir ses bekliyor” dedi.

ADANA

Haberin Devamı

Memurların “Uyarı Grevi” kapsamında iş bıraktığı Adana Garı'nda Ankara'dan sabah saatlerinde gelen tren, bir grup çalışan tarafından protesto edildi. Ankara'dan hareket eden 21206 sefer sayılı Çukurova Mavi Treni'ni Kayseri'den devraldıkları belirtilen ve protesto nedeniyle yaklaşık yarım saat içerde mahsur kalan makinist ile yardımcısı ise Çevik Kuvvet polisleri tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

BURSA

Haberin Devamı

Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği üyesi yaklaşık 200 kişi, Gazcılar Caddesi'ndeki temsilcilik binası önünde toplanarak, Osmangazi Metro İstasyonu'na kadar yürüdü.

Kamu-Sen üyeleri, davul zurna eşliğinde halay çekti.

Öte yandan, KESK Bursa Şubeler Platformu üyesi yaklaşık 400 kişi de Kent Meydanı'nda toplandı. Burada sloganlar atan grup, daha sonra Şehreküstü Meydanı'na yürüdü.

MALATYA

Malatya'da iş bırakan Eğitim-Sen üyeleri, sendika binası önünde toplandıktan sonra davul zurna eşliğinde Milli Eğitim Müdürlüğüne kadar yürüdü.

Müdürlük binasına “Burada grev var” yazılı pankart asan sendika üyeleri, tepkilerini alkışlarla gösterdi.

Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Cengiz Karabay, yaptığı açıklamada, çalışma ve yaşam koşullarının giderek kötüleştiğini savunarak, “Bugün kriz bahanesiyle tüm halk kitlelerini ilgilendiren parasız eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik hakkı başta olmak üzere kamu hizmetlerinin ticaretleştirilmesi ve özelleştirilmesi uygulaması yaygınlaşmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Öte yandan, Kamu-Sen üyesi memurlar PTT önünde, Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri ise Malatya Devlet Hastanesi önünde toplanarak eylem yaptı.

HATAY

Türkiye Kamu-Sen Hatay İl Temsilcisi Recep Tuncay, Ulus Alanı'nda yaptığı basın açıklamasında, eylemlerinin yıllardır ihmal edilen, kaderiyle baş başa bırakılan başta işçi, esnaf, dar gelirli olmak üzere tüm kesimleri ilgilendirdiğini söyledi.

Tuncay, “Yıllardır bütün olumsuzluklara rağmen kesintisiz hizmet üreten kamu görevlileri olarak, en temel hakkımız olan yönetime katılma, insanca bir yaşam, adil bir paylaşım için kullandığımız demokratik hakkımıza herkesin saygı duymasını bekliyoruz” dedi.

Eyleme katılanlar, açıklamanın ardından halay çekti.

GAZİANTEP

Haberin Devamı

Gaziantep'te sabah iş yerinin önünde buluşan memurlar, daha sonra gruplar halinde yürüyerek Kırkayak Parkı ve Şehitler Abidesi önünde toplandı.Daha sonra sloganlar atarak Atatürk Bulvarı'ndan Maarif Meydanı'na yürüyen grup, Atatürk Anıtı önünde davul ve zurna eşliğinde halay çekti.ABD'yi dolar yakarak protesto eden memurların eylemine, bazı vatandaşlar da destek verdi.

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilcisi Mehmet Kılıç, uyarı grevi nedeniyle sıkıntı yaşayan vatandaşların tepkilerini, “vatandaşın sesi olan kamu görevlilerine değil, vatandaşları görmeyen, duymayan iktidara” göstermesini istediklerini söyledi.Polis, etkinlik sırasında yoğun güvenlik önlemi aldı.

KAYSERİ

Haberin Devamı

Kayseri'de ellerinde pankartlar taşıyan memurlar, Mimar Sinan Parkı'nda toplandı. CHP, MHP, DSP, EMEP ve Türkiye Değişim Hareketi ile bazı sivil toplum kuruluşları da memurlara destek verdi.Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Muammer Öner ve KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Sedat Ünsal, yaptıkları basın açıklamasında, Hükümetin, memura verdiği grevli toplu sözleşmeli sendikal hakla ilgili sözünü tutmasını istedi.Daha sonra memurlar, davul zurna eşliğinde halay çekti. Eylem sırasında bir grup işçinin, parktaki ağaçlardan dökülen yaprakları süpürdüğü görüldü.

AYDIN

Eğitim-Sen Aydın Şubesinin önünde toplanan KESK'e bağlı sendikaların üyeleri, ellerindeki pankartlar ve “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz” diye slogan atarak yürümek istedi.

Sendikanın bulunduğu sokağın başında barikat kuran polisler, sendika yöneticilerine 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ettiklerini belirtti. Sendika yöneticileri ile polis yetkililerinin görüşmeleri sırasında sendikaya destek amacıyla Aydın Tabip Odası ve SES Aydın Şubesi üyeleri de gruba katılarak slogan atmaya başladı. Görüşme sonucu, pankartların indirilmesi karşılığında yürüyüşe izin verildi. Grup, slogan atarak Sulu Park'ın önüne kadar yürüdü.

Burada basın açıklaması yapan KESK Aydın Dönem Sözcüsü Orhan Aygün, bugün Türkiye'nin her yerinde hizmet üretiminden gelen güçlerini kullandıklarını belirterek, ülkeyi 25 Kasım grevine getirenin AK Parti iktidarı olduğunu öne sürdü.

Basın açıklamasının ardından grup, olaysız dağıldı.

SİVAS

Sivas'ta Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü binasının önünde toplanan grup adına açıklama yapan Kamu-Sen Sivas Temsilcisi Muzaffer Karadağ, şunları söyledi: “Bugün memur sendikacılığında yeni bir çığır açıldı. Türk memuru, toplu sözleşme ve grev hakkına giden yolda en büyük atılımı gerçekleştirdi, sendikacılığa bir mihenk taşı ekledi. Bugün memurlarımız, üzerlerine asılan her türlü asılsız yaftayı parçaladı. 'Memur ne iş yapıyor ki yan gelip yatıyor' diyenler memurların ne iş yaptığını gördü” diye konuştu.

Açıklamanın ardından, üzerinde “Sivaslı memur” yazan tabut taşıyan grup, davul zurna eşliğinde slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü. Burada bir süre halay çeken grup, daha sonra dağıldı.

DENİZLİ

Denizli'de memurlar, davul zurna eşliğinde harmandalı ve zeybek oynadı. Sabah saatlerinde Denizli Defterdarlığının önünde toplanan memurlar, polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde slogan atarak ve alkışlayarak hükümetin uygulamalarını protesto etti.

Memurlar, davul zurna eşliğinde harmandalı ve zeybek oynadı. Daha sonra Denizli Valiliğinin önüne kadar slogan atarak yürüyen memurlar, olaysız dağıldı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Defterdarlık, Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünün önünde toplanan memurlar, davul zurna eşliğinde halay çekti, slogan attı. Gruba bazı öğrencilerin de destek verdiği görüldü.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Abdullah Karahan, “uyarı grevi”yle özgürlük, eşitlik, kardeşlik, demokrasi ve herkese ana dilde eğitim hakkı, okullara bütçeden yeterli ödenek ayrılmasını istediklerini söyledi.

Taleplerin gerçekleşmesinin ancak hükümetle yapılacak toplu sözleşme ile mümkün olduğunu kaydeden Karahan, “Hükümet artık kamu emekçilerini oyalamaktan vazgeçmeli ve toplu sözleşme talebimize olumlu yanıt vermelidir. Kazanılmış haklarımızın daha fazla gasbedilmesine sessiz ve tepkisiz kalmayacağız. Bu grev, kamu emekçilerinin dayatılmış yüzdelik ücret artışlarına mahkum eden toplu görüşme uygulamasını terk edip bir an önce toplu sözleşme masasına oturmanız konusunda bir uyarıdır” dedi. Bu arada, bazı okulların girişine “Bu iş yerinde grev var” yazılı pankart asıldı.

MUĞLA

Muğla'daki Türkiye Kamu-Sen üyelerinin bir bölümü, Sınırsızlık Meydanı'nda toplandı. Türkiye Kamu-Sen Muğla Temsilcisi Hasan Gezgin, bu eylemin yıllardır ihmal edilen, kaderiyle baş başa bırakılan işçinin, esnafın, çiftçinin, dar ve sabit gelirli tüm kesimlerin eylemi gibi kabul gördüğünü söyledi.

Gezgin, “Onların gözleri kör, kulakları sağır, konuştukları dilleri doğruları söyleyememektedir. Siyasi irade verdiği sözleri tutmamış, attığı imzaların arkasında duramamıştır. İktidarda olduğu dönem boyunca kamu görevlilerinin kazanılmış haklarını geriletmek, yeni haklar vermemek için mücadele etmişlerdir. Seçim meydanlarındaki vaatlerini tutamamışlardır. Bizleri eylemlilik sürecine götüren neden işte budur” dedi. Bodrum'da da iş bırakan Eğitim-Sen üyeleri, Bodrum Belediye Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen Bodrum Temsilcisi Ali Cavit Nacar, ekonomik krizin işsizlik ve yoksulluğu artırdığına işaret ederek, “Krizin geniş toplum kesimleri üzerindeki etkisi giderek artmakta, emekçilerin ve halkımızın sırtındaki yük, gün geçtikçe ağırlaşmaktadır” diye konuştu.

Sendikacılar direndi, yolcular perişan oldu

SAKARYA

KAMU-Sen ve KESK’in çağrısıyla memurların bir günlük işi bırakma eylemi nedeniyle, Sakarya’nın Arifiye İlçesi’ndeki garda gece yarısından itibaren gerçekleştirilen eylem yolculara sıkıntılı anlar yaşattı. Demiryolu çalışanları sabah saatlerine kadar, yolcu dolu 5 trenin hareketine izin vermedi. Trenlerden 4’ü saatlerce bekletildikten sonra aralıklarla hareket ederken, 1 tren ise hala bekliyor.

Arifiye Garı’na saat 00.15’de önce içinde 260 yolcusu bulunan ve İstanbul’dan gelen Anadolu Ekspresi girdi. Buradaki yolcularını alan trene Türk Ulaşım-Sen Sakarya Şube Başkanı Cihat Koray’la birlikte Gara gelen yaklaşık 30 sendikacı hareket izni vermedi. Sendikacılar, makinisti hareket etmemesi ve uyarı eylemine uyması konusunda ikna etmeye çalışırken, bu sırada istasyona gelen TCDD Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Kocaman’la aralarında tartışma çıktı. Yolcular da sendikacılara tepki gösterirken, gara güvenlik güçleri sevkedildi.

Bu tartışmalar sürerken bu kez saat 00.45’de içinde 28 yataklı vagon yolcusu bulunan Ankara Ekspresi geldi. Bu trene de hareket izni verilmedi.

Bunu saat 01.00’de içinde 315 yolcu bulunan Fatih Ekspresi, saat 01.45’de içinde 350 yolcu bulunan Güneydoğu Ekspresi, saat 02.15’de de 260 yolcusu bulunan Mavi Tren izledi. Sendikacılar bu trenlerin de uzun süre hareketini engelledi.

İMDAT KOLUNU ÇEKTİLER

Ankara Ekspresi saat 01.05'de hareket etmek istedi. Ancak trende bulunan sendikacıların imdat kolunu çekmesi üzerine tren ancak 40 metre gidebildi.

Trene binen polisler, sendikacıları çıkartmaya çalıştı ve 5 dakika sonra tren tekrar hareket etti. Yine imdat kolunun çekilmesiyle tren bu kez de 30 metre gittikten sonra durdu. Yolcuların tepki gösterdiği olaylar sırasında polis ve sendikacılar arasında itişmeler yaşandı. İlerleyen saatlerde Sakarya Valisi Hüseyin Atak da Arifiye Garı’na gelerek sendikacılarla görüştü.

TRENLER GECİKMEYLE GİTTİ

Yolcuların da karıştığı tartışmalar sonunda, saat 00.15’de gelen Anadolu Ekspresi 06.40’da, saat 01.00’de gelen Fatih Ekspresi 04.20’de, saat 01.45’de gelen Güneydoğu Ekspresi 07.15’de hereket edebildi.

Saat 09.40’da da Mavi tren Ankara’ya doğru yola çıktı. Saat 00.45’de gelen Ankara Ekspresi 28 yolcusuyla halen Arifiye Garı’nda bekletilince yolcular saat 11.30'da otobüsle gönderildi.

SAMSUN

Samsun'da memurların iş bırakma eylemi nedeniyle, Samsun Garı'nda yolcu ve yük treni seferleri yapılamadı. DSİ 7. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan memurlar, buradan Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Anıtı'nın bulunduğu Cumhuriyet Caddesi'ne iki kol halinde yürüdü. Yapılan basın açıklamasında, kamu çalışanlarının toplu sözleşme için grev hakkını kullandığı, grev hakkının gerek iç hukuk gerekse uluslararası hukuk ve anlaşmalar çerçevesinde kazanılmış bir hak olduğu belirtildi.

GÜMÜŞHANE

Gümüşhane'deki Türkiye Kamu-Sen üyeleri, sendika binasında toplanarak davul zurna eşliğinde pankartlarla Cumhuriyet ve Atatürk caddeleri güzergahından yürüyüşe geçti. Zafer Meydanı'na gelen grup, çeşitli sloganlar attı. Basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen Gümüşhane İl Temsilcisi Şevki Aşkın, siyasi iradenin verdiği sözleri tutmadığını, attığı imzaların arkasında duramadığını savundu.

Haklı davaları için yola çıktıklarını, demokratik, ekonomik, sosyal ve siyasal haklarını istediklerini ifade eden Aşkın, “Memurumuzun gelecekle ilgili endişeli bekleyişine, her türlü belirsizlik ve umutsuzluğuna son vermek için başlattığımız mücadelede ellerimizi, gönüllerimizi, saflarımızı ve seslerimizi birleştirdik” diye konuştu. Açıklamanın ardından grup, sendika binasına kadar yürüdükten sonra dağıldı.

YOZGAT

Yozgat Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliğince organize edilen miting, ilgi görmedi.Cumhuriyet Alanı'nda toplanan bir grup, ellerinde çeşitli pankartlar taşıyıp, sloganlar attı. Memurların eylemine CHP İl Başkanı Ali Keven, MHP İl Başkanı Ergin Çınarer de destek verdi.

Türkiye Kamu-Sen Yozgat İl Temsilcisi Seyfi Bayrak, yaptığı konuşmada, “Yıllardır bütün olumsuzluklara rağmen kesintisiz hizmet üreten kamu görevlileri olarak en temel hakkımız olan yönetime katılma, insanca yaşam, adil paylaşım için kullandığımız demokratik hakkımıza herkesin saygı duymasını, bizleri anlayışla karşılamasını umuyoruz” dedi. Daha sonra Lise Caddesi'nde yürümek isteyen memurlara, polis izin vermedi. Bunun üzerine eyleme katılan memurlar dağıldı.

VAN

Van'da iş bırakan Türkiye Kamu-Sen ve KESK üyeleri, Eğitim ve Araştırma ile İpekyolu Devlet hastanelerinin önünde toplandı.Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi önüne gelen sendika üyeleri adına konuşan SES Van Şubesi Başkanı Yılmaz Berki, taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda KESK'e bağlı tüm sendikalarla birlikte grev yapacaklarını belirtti.

Van İpekyolu Devlet Hastanesinde ise duvarlara “Bu iş yerinde grev var” pankartı asan, slogan atan Kamu-Sen üyeleri, davul zurna eşliğinde halay çekti.Türkiye Kamu-Sen Van Temsilcisi Kutbettin Yıldız, Türk memurunun toplu sözleşme ve grev hakkına giden yolda en büyük atılımı yaptığını, sendikacılığa bir mihenk taşı daha eklediğini söyledi.

ELAZIĞ 

Elazığ'da, KESK üyesi bir grup, sendika binası önünde toplanarak, Öğretmenevi'ne kadar sloganlar eşliğinde yürüdü ve burada davul zurna eşliğinde halay çekti.

KESK Elazığ Şubeler Platformu dönem sözcüsü Halit Ateş, burada yaptığı açıklamada, iktidarın, kendilerinin tüm talepleri karşısında duyarsızlık kaldığını savundu.

Emekçilerin, işçi, memur, 4B, 4C'li diye ayrıldığını belirten Ateş, “25 Kasım grevi emekçilerin bir uyarısıdır. AK Parti iktidarı 25 Kasım grevini iyi değerlendirmelidir” dedi.

KESK'in eyleminin sürdüğü sırada Kamu-Sen'e bağlı grup da yürüyerek Öğretmenevi önüne geldi. KESK'in eyleminin ardından Kamu-Sen İl Temsilcisi Şerif Arıca, sorunların çözümü için 8 yıldır masada beklediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından halay çeken memurlar, daha sonra dağıldı.

TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da kent merkezindeki Tuğlalı Park'ta toplanan sendikalı memurlar, burada davul zurna işliğinde halay çekti.

Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi Muzaffer Doğan, yaptığı basın açıklamasında, memurun her fırsatta çalışmamakla suçlandığını ileri sürdü.

Memurlara en tabi hakları olan toplu sözleşme ve grev hakkının yıllardır verilmediğini ifade eden Doğan, “Devleti temsil eden çalışanlar, açlık ve yoksulluğa terk edilmiştir. Ancak bu feryatlara kulak tıkanıyor” dedi.

Türk memurunun bu nedenlerle bugün çalışmama hakkını kullandığını belirten Muzaffer Doğan, “Bizler bugün hükümetin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi için, tek taraflı uygulamalardan vazgeçerek, tabanın sesine kulak vermesi için kamu çalışanına, ekonomik krizin faturasını yüklemekten vazgeçmesi için bugün iş bırakıyoruz” diye konuştu.

AĞRI

Ağrı'da, Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan Eğitim-Sen üyeleri adına açıklama yapan Eğitim-Sen Ağrı Şube Başkanı Cezmi Gündüz, bugün alanları doldurarak yoksulluğa, işsizliğe, güvencesizliğe karşı seslerini yükselttiklerini ifade etti.

Açıklamanın ardından grup, olaysız şekilde dağıldı.

MERSİN

Mersin'de, Devlet Hastanesi ve Tren Garı önünde toplanan iki grup, ellerindeki pankartlarla Hastane Caddesi'ne kadar yürüdü. Burada buluşan grup, birlikte AK Parti İl Binasına yürüdü.

Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Ahmet Antmen, burada yaptığı açıklamada, yürüyüşün sadece memurları değil toplumun her kesimini yakından ilgilendirdiğini belirterek, “Bunun en güzel örneği de memurlarımızla el ele bize destek veren halkımız olmuştur” dedi.

Grevde memurların özlük haklarının yanı sıra hizmet kalitelerinin artırılmasına yönelik önerilerine de dikkat çekmek istediklerini ifade eden Antmen, önerilerinin birçok kurum tarafından onaylanmasına rağmen, hükümet yetkililerinin “kulak tıkadığını” savundu.

Bu arada, Tarsus ilçesinde toplanan grup ise Eğitim-Sen Şubesi'nden Yarenlik alanına kadar ellerinde pankartlarla slogan atarak yürüdü.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta, Madenci Anıtı'nda toplanan memurlar adına bir konuşma yapan KESK Zonguldak Dönem Sözcüsü İsmail Yıldız, bugün Türkiye'nin her yerinde hizmet üretiminden gelen güçlerini kullandıklarını söyledi.

Eğitim, temel ulaşım ve acil durumlar dışında sağlık hizmetleri verilmediğini, kamu çalışanlarının yıllardır birikmiş sorunları karşısında halen emekçileri görmeyen, onları sefalete iten, ülkeyi krizden krize sürükleyen neoliberal politikalara karşı seslerini bir kez daha yükselttiklerini belirten Yıldız, “Buradan, taleplerimiz karşısında bir duyarsızlık abidesi gibi duran siyasi iktidara sesleniyoruz. Ülkeyi 25 Kasım grevine götüren sizsizin” DEDİ.

Mitinge katılan memurlar çeşitli sloganlar attı ve davul zurna eşliğinde halay çekti. Memurlar, 'Demokrasi Çelengi'ni de Zonguldak Valiliği Atatürk Anıtı'na bıraktılar.

Eylem nedeniyle bazı öğretmenlerin de derslere girmediği gözlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!