Havalimanında grev ve sis iptalleri

Güncelleme Tarihi:

Havalimanında grev ve sis iptalleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 08:44

Bir haftadır İstanbul'u etkisi altına alan sis hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu (Birleşik Kamu-İş), Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) ve Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonları'na (HAKSEN) üye 1 milyondan fazla memurun katılımıyla gerçekleştirilen iş yavaşlatma eylemine Atatürk Havalimanı’nda Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) çalışanları da katıldı. Atatürk Havalimanı'ndaki eylemde de sis de etkili oldu. Bir işçi “Allah da bize yardımcı oldu. İş yavaşlatma eylemi yapmadan sis sayesinde neredeyse gerev yapar, gibi sonuç aldık” dedi.

Atatürk Havalimanı’nda saat 05.00’de bastıra yoğun sis yüzünden pistler iniş ve kalkışa kapatıldı. Bu süre içinde İstanbul’a gelen 36 uçak başka havaalanlarına yöneltildi. Atatürk Havalimanı’ndan kalkması gereken THY’nin 45 seferi de iptal edildi. DHMİ yetkililerinden alınan bilgiye göre saat 05.00'de kapanan pistler sisin kalkması üzerine saat 08.35’de tekrar trafiğe açıldı. Ancak iç ve dış hatlarda hava trafiğinde 2 saatten 7 saate kadar çok sayıda gecikmeler yaşandı. Rekor sayıda iptaller oldu.

Haberin Devamı

Bu arada aynı anda da eyleme başlayan DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü memurları davul zurna eşliğinde halay çekti. Başmüdürlük binası önünde toplanan ve gece nöbetinden çıkan 100 kadar memur ellerinde “80 kuruşa mesai yapmak istemiyoruz”, “Mutabakatlara attığınız imzanın arkasında durun”, “Sayın Bakan bir kelepir müdürlük de bana ver”, “Yoksulluk sınırı 2820, maaş 1024”, “Toplu sözleşme ve grev hakkı istiyoruz” yazılı pankartlarla davul zurna eşliğinde halay çektiler.

Bu arada Kosta Rika Cumhurbaşkanı Oscar Arias da 4 saatlik bir gecikmeyle saat 12.00’de İstanbul’dan Ankara’ya gidebildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!