Türkiye'nin en kibar bakanlığı

Güncelleme Tarihi:

Türkiyenin en kibar bakanlığı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 00:00

Zehirli atık varil kostümü giyen 23 eylemci, dün Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın merdivenlerinde eylem yaptı. Ancak yapılan muamele eylemi gölgede bıraktı. Eylemcilere çay ikram edildi. Bakan Taner Yıldız da iade-i ziyaret sözü verdi: Bayram da onları dinlemeye gideceğim...

ÖNCE KOVALAMACA SONRA ÇAY İKRAMI - GALERİ

Greenpeace üyeleri, dün Ankara’da nükleer enerjiyi protesto ettiler. Varil kostümü giyen 23 eylemci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın bahçesine girerek, bakanlık merdivenlerine oturmak istedi. Eylemcilere müdahale eden güvenlik görevlileri, bakanlık yetkililerinin araya girmesiyle eyleme izin verdi.

Greenpeace Akdeniz İklim ve Enerji Kampanyası Sorumlusu Korol Diker, “Pahalı olduğu kadar kirli de olan nükleer enerjideki bu anlamsız ısrar, kamu ortaklığı gibi yeni teşviklerin sağlanması Türkiye’yi daha büyük bir açmaza sürüklemekten başka bir işe yaramıyor” dedi. Diker, basın açıklamasından sonra Özel Kalem Müdürlüğü’ne çıkarak yetkililerle görüştü. Diker’in görüşmesi sürerken, bakanlık merdivenlerinde bekleyen eylemcilere çay servisi yapıldı.

Haberin Devamı

Grenpeace üyelerinin yaptığı eylemi değerlendiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, “Bakanlığın dış kapısından bahçeye gelerek eylem yapmışlar. Bayramdan sonra bayramlaşmaya gideceğim. Bizim de gitmemiz lazım. İkna etmek için değil, birbirimize anlatacağımız şeyler vardır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!