DTP lideri Türk: Partiler her yere gidebilmeli

Güncelleme Tarihi:

DTP lideri Türk: Partiler her yere gidebilmeli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 13:40

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, siyasi partilerin her yere gidebilmesi, düşüncelerini her yerde açıklayabilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Partisinin TBMM grup toplantısına girişte gazetecilerin, İzmir'de DTP konvoyuna yapılan saldırı ile ilgili sorularını yanıtlayan Türk, İzmir'de partiye doğru giderken konvoyun son kısmına müdahaleler olduğunu söyledi.

Olayda insanların tartaklandığını, araçların devrildiğini belirten ancak polislerin müdahale etmediğini savunan Türk, “Vatandaş polise, 'niye müdahale etmiyorsunuz?' diye soruyor, polis, 'biz emir almadık' diyor” diye konuştu.

Zaman zaman yaptıkları mitinglerde çok farklı bazı bayrakların çıktığını ancak İzmir'de ve Manisa'da tamamen partilerinin bayraklarının olduğunu anlatan Türk, buna rağmen, olayın ört bas edilmesi için kendilerine yönelik suçlayıcı dil kullanıldığını söyledi.

Konunun hassas olduğunu, bunu herkesin görmesi gerektiğini ifade eden Türk, “Bugün DTP'ye yapılırsa yarın farklı bir yerde farklı şekilde halk tepki gösterir” dedi.

Herkesin böyle gerginliklere yol vermeyecek bir tavrı ortaya koyması gerektiğini anlatan Türk, demokratik, sivil çözümlerin gündeme geldiği süreçte, her şeyden önce provokasyon yaratmak isteyen kesimleri etkisiz kılacak bir duruşun sergilenmesi gerektiğini kaydetti.

Ahmet Türk, bölgede başka partilere karşı misilleme olabileceği yönündeki iddiaların sorulması üzerine şunları söyledi:

“Biz böyle düşünmüyoruz. Tam tersi. Bize bilgiler geldi. 'Sakın provokasyona gelmeyin' diye halkı, oradakileri uyardım. Siyasi partiler her yere gidebilmeli, düşüncesini her yerde açıklayabilmeli. Biz düşüncelerimizi, barış sürecini anlatmaya giderken birilerinin bize müdahale etmesi tabii ki hoş karşılanmaz. Bu farklı yerlerde, farklı tepkiler de ortaya çıkartır.”

Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklamalarını değerlendirirken, “Sayın Başbakan'ın sözleri doğru değildi. Sayın Başbakan, bir siyasi partinin çalışmalarını illegal gösteren bir mantık yansıtıyor. Biz sanki orada korsan miting yapıyormuşuz gibi yansıtıyor” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!