Erdoğan’dan DTP ve MHP’ye İzmir çıkışı

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’dan DTP ve MHP’ye İzmir çıkışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2009 00:00

Başbakan Tayip Erdoğan, İzmir’deki olaylarla ilgili isim vermeden DTP ve MHP’ye sert uyarılarda bulundu. Erdoğan, bundan sonra güvenlik güçlerinin müdahale edeceğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “bir partinin otobüsünde veya konvoyunun içinde terör örgütünün bayrakları olursa, bölücü terörist başının posterleri olursa buna sıcak bakmanın mümkün olmadığını” belirterek, “Bu tür görüntüler, süreci, bizim olumlu bakışımızın aksine etkilemektedir. Kesinlikle daha önce yaşadıklarımızı asla yaşayamayız. Buna da müsaade edemeyiz” dedi.

Erdoğan, Libya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda ziyaretine ilişkin açıklamasının ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, İzmir'de DTP konvoyuna yapılan saldırıyla ilgili görüntülerin “demokratik açılım” sürecini olumsuz etkileyip etkilemeyeceğini sorması üzerine, Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Bir defa burada bir siyasi partinin toplantısı mıdır ve bir siyasi partinin lideri mi orada bir parti etkinliği yapacak? Yoksa terör örgütü mü orada bir toplantı yapacak? Bu çok önemli. Eğer bir partinin otobüsünde veya konvoyunun içinde terör örgütünün bayrakları olursa, bölücü terörist başının posterleri olursa buna tabii ki sıcak bakmak mümkün değildir.

Konuyla ilgili olarak gerek güvenlik güçlerimiz gerekse bu noktada yargı, tabii ki gerekli çalışmalarını yapmaktadır, yapacaktır. Bu tür görüntüler süreci bizim olumlu bakışımızın aksine etkilemektedir. Kesinlikle daha önce yaşadıklarımızı asla yaşayamayız. Buna da müsaade edemeyiz. Bunu çok açık, net söyleyeyim.”

Bugün (dün) İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile de bu konuyu ele aldıklarını ifade eden Erdoğan, “Kendisine de bunları açık, net söyledik. Herhangi bir yerde bu tür görüntülere asla müsaade edilmeyecektir, edilmemelidir. Müdahaleler de anında yapılacaktır, yapılmalıdır. Fakat tabii karşı grupların da tavırlarıyla, hareketleriyle, işaretleriyle, sloganlarıyla neyi temsil ettiklerini de herhalde anlıyorsunuz. Onu da benim söylememe gerek yok. Çünkü burada böyle bir çatışma ortamını hazırlama gayretleri de var. Bunlara da biz fırsat vermek istemiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

“MAHMUR'DAN DÖNÜŞLER”

Başbakan Erdoğan, Mahmur Kampı'ndan yeni gelecek grupla ilgili İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın “bayramdan sonra yılbaşından önce” ifadesini kullandığının hatırlatılması ve “Tekrar aynı görüntülerin yaşanmaması için herhangi bir tedbir, çalışma yapılıyor mu?” diye sorulması üzerine, şunları kaydetti:

“Mahmur'un içerisinde şu ana kadar teröre bulaşmamış olanlar var. Bunların içerisinde eğer ülkemize dönmek isteyenler varsa ki bunlar bizim vatandaşlarımız, silahla ilişkisi olmayan, teröre bulaşmamış, bunlara kapımızın zaten açık olduğunu söyledik. Ama bunun tabii ki bir gelişte, uygulamada ancak yakınları tarafından karşılanması, bunun dışında bundan önce olduğu gibi bir karşılamaya müsaade etmemiz kesinlikle mümkün değil. Onun da bütün tedbirlerini, her şeyini Bakanlığımız güvenlik güçleriyle alıyor, alacak. O şekilde bir kabul söz konusu olabilecek.”

MHP: İLGİMİZ YOK

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, İzmir’de DTP konvoyunun taşlanmasıyla ilgili partisine yöneltilen suçlamalara tepki gösterdi. Olayların “sivil bir tepki” olduğunu savunan Vural özetle şunları söyledi: “Olayın MHP’yle alakası yok, tabanımıza sahibiz. MHP’yi kavgaya çekmek için fırsat kollandığını da biliyoruz. Milletimizi bu tuzağa düşürmeyeceğiz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!