Yanan evde uyuyan genç kızı komşuları kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Yanan evde uyuyan genç kızı komşuları kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2009 12:48

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde iki katlı evde belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında, içeride uyuyan 19 yaşındaki Elif Can Toker, komşuların ısrarlı şekilde kapıyı çalmasıyla kurtarıldı. Tamamen yanarak kül olan evden çıkarılan ve uzun süre kendine gelemeyen genç kız, komşularına sarılıp ağladı.

Haberin Devamı

BODRUM'DAKİ YANGINDAN FOTOĞRAFLAR

Olay, Bodrum’a bağlı Ortakent- Yahşi Beldesi’ndeki Müsgebi Caddesi’ndeki 182 No’lu evde sabaha karşı meydana geldi. Mimar Tahir Toker ile kızı Elif Can Toker’in 4 yıldır kiracı olarak oturduğu, 78 yaşındaki Mehmet Akpınar’a ait evin üst katından duman çıktığını gören sabah yürüyüşü yapan mahalle sakinleri, durumu ifaiyeye bildirdi. Bu sırada, kapının kapalı olmasından şüphelenen komşular, seslendikleri mimar Tahir Toker ve kızı Elif Can’dan karşılık gelmeyince, harekete geçti. Israrlı bir şekilde kapıyı yumruklayan ve gürültü çıkaran komşular, üst katta uyuyan Elif Can Toker’i uyandırmayı başardı. Panik içinde kendini dışarı atan genç kız, komşularına sarılıp ağladı. Sinir krizi geçiren ve evin yanışını yaşlı gözlerle izleyen Elif Can Toker, “Babam bir iş seyahatine çıkmıştı. Ben uyuyordum, evin yanmaya başladığını fark etmedim. Kapının gürültüyle çalındığını duyunca uyandım ve dumanları fark edince hemen aşağı koşup evden çıktım. Uyandırmasalardı belki de yanacaktım. Yardım edenlere teşekkür ediyorum. Başka bir şey söyleyemeyeceğim” dedi. Mahalle sakinlerinden Gülizar Kaynak, kız evden çıktıktan sonra alevlerin tüm evi sardığını söyledi.

Ortakent- Yahşi, Turgutreis, Konacık ve Bitez belediyelerinden 5 itfaiye aracı ile ekiplerin müdahale ettiği yangın 2 saat süren çalışmaların ardından söndürüldü. Yaklaşık 100 yıllık olduğu belirtilen ev tamamen yandı. Yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediği, araştırmasının sürdüğü bildirildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!