Eskişehir’de 180 ton kaçak akaryakıt

Güncelleme Tarihi:

Eskişehir’de 180 ton kaçak akaryakıt
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 15:48

ESKİŞEHİR Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 7 ilde eş zamanlı düzenlediği operasyonda 180 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi, olayla ilgili 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden bazılarının polisle girdikleri silahlı çatışma sonucunda yakalandıkaları belirtildi. Sorgulamaları tamamlanan 7 kişi serbest bırakıldı, 8 kişi ise adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kaçak akaryakıt olayına karışan şüphelilere yönelik olarak İstanbul, Kocaeli, Aksaray, Şanlıurfa, Balıkesir, Antalya ve Eskişehir illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 15 kişi yakalandı. Eskişehir’deki operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının polisle silahlı çatışmaya girdikleri, ancak çatışmada ölen ya da yaralanın olmadığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri operasyon kapsamında 4 ilde akaryakıt istasyonlarının denetlendiğini, yedek depolarda 180 ton kaçak akaryakıt ile şüphelilerin ev ve işyerlerinden de 2 tabanca, 33 fişek, 3 sahte kimlik, 1 sahte sürücü belgesi ile akaryakıt kaçakçılığı suçunu işlediklerine dair çok sayıda döküman ele geçirildi.

‘GEBZE'DEN TEMİN ETMİŞLER’

Yetkililer yakalanan şüphelilerin İstanbul ve Kocaeli illerinde faaliyet gösterdiklerini, Gebze’nin Dilovası mevkiinde temin etmiş oldukları karışımlı ve kaçak akaryakıtı başta Eskişehir, Balıkesir, Ankara, Aksaray, Bursur, Bursa ve Antalya olmak üzere çeşitli illerde bulunan akaryakıt istasyonlarına, otobüs ve nakliye firmalarına ait şantiyelere sattıklarını belirtti. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, şüphelilerin kaçak akaryakıt elde ettikleri ürünlerini lisanslı ithalatçı firmalardan temin ettiklerini, Eskişehir’deki iki büyük otobüs firmasınının da kaçak akaryakıt kullandıklarının anlaşıldığını belirtti.

8'İ ADLİYEDE

Gözaltına alınan şüphelilerden 7’si, Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alındıktan sonra Cumhuriyet Savcılığının talimatıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler Kadir Balyemez (24), Ahmet Tarak (38), Mehmet Uğurlu (33), Cengiz Altunkaya (35), Erkan Yüksel (25), Mustafa Aslan (52), Eyüp Özyener (34) ve Şaban Duyak (24) ise sorgulamalarının ardından ‘Akaryakıt kaçakçılığı yapmak, 5015 sayılı petrol Piyasası Kanunu’na muhalefet etmek, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüte üye olmak ve adam öldürmeye tam teşebbüs” suçlarından adliyeye sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!