130 kiloluk cenazeyi yük asansörüyle indirdiler

Güncelleme Tarihi:

130 kiloluk cenazeyi yük asansörüyle indirdiler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2008 11:23

ADANA’da, bir haftadır ortalarda görünmeyen 68 yaşındaki Aydın Tuğan evinde ölü bulundu. 130 kilo ağırlığındaki Tuğan’ın şişen cesedi kapıdan geçmeyince, 9’uncu kattaki evinin balkonundan yük asansörüyle indirilebildi.

Almanya’da yaşayan ve eşini 7 yıl önce kaybeden Aydın Tuğan, yaz tatilini geçirmek için geçen haziran ayında memleketi Adana’ya geldi. Evinde yalnız yaşayan Tuğan son bir haftadır ortalarda görünmedi. Tuğan'ı merak ederek telefonla arayan yakınları cevap alamayınca eve geldi. Dairenin zilini çalan ancak yanıt alamayan yakınları, apartman sakinlerinin de Tuğan’ı bir haftadır görmediklerini söylemeleri üzerine polise haber verdi. Cumhuriyet Savcılığı’ndan alınan izinle kapıyı kırıp içeri giren polis ekipleri, yatak odasında Tuğan’ın cesediyle karşılaştı. Kalp, şeker ve tansiyon hastası olduğu belirtilen Tuğan’ın bir hafta önce ölmüş olabileceği belirtildi.

PENCERE KIRILIP BALKONA ÇIKARILDI

Yapılan incelemenin ardından Tuğan’ın cesedi evden çıkarılmak istendi. Ancak, aşırı kilosu ve şişme nedeniyle, ceset kapıdan çıkarılamadı. Bunun üzerine, özel hizmet veren ambulans servisi çalışanları çağrıldı. Gelen ekip yatak odasının penceresini kırıp, cesedi balkona çıkardı. 6- 7 kişinin güçlükle kaldırabildiği ceset, evden eve eşya taşımada kullanılan yük asansörüyle 9’uncu kattaki evin balkonundan indirilebildi. Çevrede toplanan vatandaşların şaşkın bakışları arasında indirilen ceset, daha sonra tabuta konuldu. Vücudunda herhangi bir darp izi bulunmayan Tuğan’ın ceset, otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Komşusu Emre Uslu, Aydın Tuğan'ı uzun süredir görmediğini belirterek, “En son bayramdan önce görmüştüm. O zaman konuşmuştuk. Eşi 7 yıl önce öldü, çocuğu yok. Yalnız yaşardı. Yazın burada, kışın Almanya’da kalıyordu. Uçak biletini almış, 3 gün sonra da Almanya’ya dönecekti” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!