13 yaşındaki kızla evlilikte damat ve babalara hapis

Güncelleme Tarihi:

13 yaşındaki kızla evlilikte damat ve babalara hapis
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 11:27

ADANA’da 3 yıl önce 13 yaşında olan Aslı A. ile resmi nikahsız düğün yaparak evlenen 25 yaşındaki Tekin B. 8 yıl 4 ay hapis, babaları 47 yaşındaki Cappar A. ve 51 yaşındaki Metin B ise 3’er yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Aslı A. ile komşuları olan Tekin B, 3 yıl önce ailelerinin rızasıyla resmi nikahsız yapılan düğünle evlendi. Aslı A., geçen yıl özel bir hastanede doğum yapınca soruşturma başlatıldı. Soruşturmada 13 yaşında evlendirildiği ortaya çıkan Aslı A.’nın ailesi, kızlarının yaşının kimlikte küçük yazıldığını ileri sürdü. Bunun üzerine Adana Devlet Hastanesi’nde muayene edilen küçük kızın, nüfus kaydıyla kemik yaşının uyumlu olduğu saptandı.

’KÜÇÜK OLDUĞUNU BİLEREK EVLENDİRDİLER’

Soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, damat Tekin B, babası Metin B, annesi 47 yaşındaki Filiz B, küçük gelinin babası Cappar A. ve annesi 37 yaşındaki Hayriye A., hakkında, ’Çocuğun cinsel istismarı ve bu suça iştirak etmek’ suçlamasıyla 22.5’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede, Tekin B’nin küçük kıza rızasıyla cinsel istismarda bulunduğu, anne ve babalarının da Aslı A.’nın 15 yaşındaki küçük olduğunu bildikleri halde evlendirerek cinsel istismar suçuna iştirak ettiklerine yer verildi.

Haberin Devamı

İNDİRİM UYGULANDI

Adana 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkan tutuksuz sanıklar Tekin B, Metin B, Filiz B, Cappar A. ve Hayriye A., suçlamaları kabul etmedi. Suç işleme kasıtlarının bulunmadığını ileri süren sanıklar, yaptıkları işin suç olduğunu da bilmediklerini iddia etti. Mahkeme heyeti, Hayriye A. ve Filiz B hakkında beraat kararı verdi. Mahkeme heyeti, damat Tekin B’ye cinsel istismar suçundan 8 yıl 4 ay, babaları Metin B ve Cappar A.’yı cinsel istismara iştirak suçundan 3’er yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırdı. Kararın onanması halinde sanıklar cezaevine girecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!