13 yaşındaki kız doğum günü partisinde öldü

Güncelleme Tarihi:

13 yaşındaki kız doğum günü partisinde öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2011 11:37

KONYA’nın Beyşehir İlçesi’nde bir arkadaşının evinde düzenlenen doğum günü partisine katılan 13 yaşındaki Dilara Taşkaya, aynı partide yer alan 15 yaşındaki S.K.’nın oynadığı av tüfeğinin ateş alması sonucu başından vurularak öldü. S.K. polis tarafından gözaltına alındı.

Olay, dün saat 17.30 sıralarında meydana geldi. 7’nci sınıf öğrencisi Dilara Taşkaya, okuldan çıktıktan sonra doğum günü partisi için karşı binadaki adı açıklanmayan kız arkadaşının evine geldi. 6 öğrencinin bulunduğu grup içerisinde yer alan öğrenci S.K. da iddiaya göre evde duvarda asılı olan av tüfeğini eline alarak namluyu duvara yöneltip tetiğe bastı. S.K., tüfeğin ateş almadığını görünce, arkadaşlarına doğru dönüp kontrol etmek istedi. Bu sırada ateş alan tüfekten çıkan saçmalar, Dilara Taşkaya’nın başına isabet etti.

Taşkaya’nın kanlar içinde yere yığıldığını gören arkadaşları, 112 Acil Servis’e haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri, Dilara Taşkaya’nın yaşamını yitirdiğini saptadı. Genç kızın arkadaşları ve yakınları sinir krizi geçirdi. Taşkaya’nın cesedi otopsi yapılmak üzere Beyşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken S.K. gözaltına alındı, diğer arkadaşları da ifadesi alınmak için polis merkezine götürüldü.

Dilara Taşkaya’nın anneannesinin yanında kaldığı, ailesinin ise Norveç’te yaşadığı öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!