13 yaşında evlendirildi, 14’ünde anne oldu

Güncelleme Tarihi:

13 yaşında evlendirildi, 14’ünde anne oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2010 11:25

ŞANLIURFA’da geçen yıl 13 yaşındayken, yakın akrabası ile imam nikahlı olarak evlendirilen H.Ç., 14 yaşında anne oldu. Güvenlik güçleri, bir erkek bebek dünyaya getiren H.Ç.'nin, birlikte yaşadığı kişi ile anne ve babasını gözaltına aldı.

Pazartesi günü aniden sancıları artan H.Ç., yakınları tarafından Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi’ne getirildi. Burada acilen doğumhaneye alınan H.Ç., bir erkek bebek dünyaya getirdi. Doktorlar, doğum yapan kız çocuğunun yaşının küçük olduğunu belirleyince durumu güvenlik güçlerine bildirdi.

Doktorların ihbarının ardından hastaneye gelen jandarma, ifadesine başvurdukları ‘çocuk anne’nin bir yıl önce kendi rızası ve ailesinin onayıyla  akrabası 22 yaşındaki Mehmet E. Ü. ile imam nikahlı olarak evlendiğini ve birlikte yaşadıklarını saptadı. 13 yaşında evlenip, 14 yaşında anne olan H.Ç. bebeğiyle birlikte yakınlarına teslim edilirken, jandarma, H.Ç.'nin imam nikahıyla birlikte yaşadığı Mehmet E. Ü. ile annesi ve babasını gözaltına aldı.

İl Jandarma Komutanlığı’nda sorgulanan ve ardından ‘Çocukların cinsel istismarı’ suçundan Adliye’ye sevk edilen şüpheliler, ifadelerinin alınmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!